Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,684 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Zvýšená hladina testosterónu a tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor,
    chcela by som sa opýtať, či je možnou príčinou toho, že neviem otehotnieť zvýšená hladina testosterónu v krvi. Ide o to, že moja gynekologička mi pred pár rokmi nasadila antikoncepciu na vyrovnanie hormónov v tele a ja som zostala tehotná. Antikoncepciu som vysadila. Teraz sa s partnerom snažíme o dieťa, ale zatiaľ bohužiaľ bezvýsledne. Zvýšený testosterón sa mi prejavuje ochlpením na tvári a na ženu mám dosť veľkú silu (aktívne športujem, neberiem žiadne doplnky, iba proteín, glutamín a vitamíny B, C a D). Moja otázka teda znie, či je možné, že kvôli zvýšenej hladine testosterónu neviem otehotnieť. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin problémov s otehotnením môže byť viacero. nevylučujem ani vplyv zvýšeného testosterónu. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, ani všetky výsledky, hodnoty ďalších hormónov, ani nálezy, či okolnosti, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vás eventuálne vie odoslať na ďalšie vyšetrenia na špecializované pracoviská.