Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,697 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krvacanie v 6. týždni tehotenstva

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    chcem sa opýtať ohľadom môjho stavu, som v 6. týždni tehotenstva a už 5. Den špinim, bola som u svojho gynekológa dal mi Utrogestan a povedal mi kľúdovy režim aby som mala. Všetko dodržujem a aj tak mam krvavú vložku, aj keď tá krv je do hneda... objednaná som 1.10 k nemu...mám dovtedy čakať? Veď to vôbec nezabera, nevidím zlepšenie...???

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie, či slabé krvácanie do 16. týždňa, najmä tmavou krvou je pomerne časté. Súvisí to s tvorbou cievnych prepojení medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Hovoríme tomu implantačné špinenie. Tmavá krv je stará krv, ktorá vyteká z maternice, hromadí sa v pošve a vplyvom gravitácie sa dostane von z pošvy na vložku. Je lepšie, keď sa krv vyplavuje z maternice, ako by sa mala hromadiť v maternici vo forme hematómu. Môžete užívať aj Ascorutin v dávke 3x1 tabletka denne na podporu ciev. Mohlo by to zmierniť špinenie. Odsledujte si to. Pokračujte v nasadenej liečbe a postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa. Ja sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.