Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,423 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Skrátený krčok v 34tt na 24mm

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor som v 34tt+3 nedávno mi robili cervikometriu s nálezom 24mm a naznačeným lievikom. Hlavička nalieha na spod. Beriem progestrenalle 200mg a magnerot 3x1. Chcela by som sa opýtať ako to je s tým kludovym režimom ako veľmi sa pri tomto náleze musím šetriť ? Mám doma 16 mesačnú dcéru tak musím variť a aj doma porobiť aspoň základné domáce práce plus teda ísť do obchodu chodím na aute ale po obchode chodiť musím. Dcéru nedviham už dlhšiu dobu. Keď cítim tlak od spodu ležím, ale ten tlak je tam furt či menší či väčší. Myslíte, že je možné pri takomto “kľudovom režime” podržať aspoň do 37 týždňa ? Ďakujem vopred za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ste v 35. týždni tehotenstva. 2,5 cm krčok nie je žiadna katastrofa, najmä ak nie je prítomné, iba naznačené, vnútorné otváranie. Nemyslím si, že je nevyhnutné iba ležať, základné práce robiť podľa mňa robiť môžete. Áno, je možné donosiť dieťa až do termínu. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, nálezy, USG, vaginálny nález ani ďalšie okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Najvhodnejšie je sa v prípade nejasností pýtať Vášho obvodného gynekológa, ktorý sa Vám bude vedieť najobjektívnejšie vyjadriť.