Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,423 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Nadmerné priberanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    pán doktor za posledný týždne som pribrala 8kg. Za mesiac to je 12kg, čo je v mojom prípade už dokopy skoro 25kg a to som v 7 mesiaci. Do nedávno som priberala primerane 2-3kg za mesiac, ale toto mi príde extrémne nakoľko som nebola štíhla ani pred tehotenstvom. Stravujem sa stále rovnako pravidelne, absolútne vôbec sa neprejedam, dávam si práveže pozor. Začali mi však opúchať končatiny, čo som doposiaľ nemala. Tlak mám v poriadku. Dá sa prosím Vás niečo s tým robit?

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, priberanie v tehotenstve je u každej ženy individuálne. Ak sa vyslovene neprejedáte a stravujete sa striedmo a zdravo, neviete to veľmi ovplyvniť. Čo sa týka opuchov, takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Určite si to odsledujte a v prípade akýchkoľvek ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý pozná všetky výsledky vyšetrení, nálezy a okolnosti a najobjektívnejšie sa Vám bude vedieť vyjadriť a určiť ďalší postup.