Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Sanytol

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    chcem sa opýtať posledné týždeň(cca 5 týždňov) som používala dezinfekčný prostriedok SANYTOL bez chlóru, ale dnes som náhodou zistila, že zase obsahuje iné nevhodne látky pre tehotné. Je možné, že týmto prístupom som mohla nejako negatívne ovplyvniť vývoj dieťaťa. Som na konci 26 tt.
    Samozrejme po tomto zistení letel SANYTOL do kosa, a bol objednaný ekologicky prostriedok. Nikdy som sa nezamyslala nad týmito vecami, az teraz ked sa nám splnil po 8 rokoch sen a cakam bábätko. V podstate o strave ma informoval gynekológ čo je vhodne jesť v tehotenstve, ale o kozmetike a čistiacich prostriedkoch sme sa nikdy nebavili. Je jasne, že mi to mohlo napadnúť aj samej, ale dlhu dobu som musela počas tehotenstva ležať a o domácnosť sa staral manžel.

    Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bežné používanie bežne dostupných dezinfekčných prostriedkov tehotenstvu neškodí, ak ich samozrejme nebudete príamo inhalovať. Nemusíte sa obávať. Nemuseli ste dezinfekčný prostriedok hneď vyhadzovať. Stačí opatrnosť a obozretnosť a malo by to byť v poriadku.

Podobné otázky

  • Sanytol

    , Autor: Registrovaný používateľ

    A ešte som sa chcela spýtať umývala som sprchový kút a keď som nastriekala sanytol došlo mi že sak ja nemôžem robiť a chémiou troška som sa aj nadýchala ale nič hrozne len ma rozbolela hlava hneď som ho zmila a odišla na vzduch vyvetrala a prostriedok odložila.chxen sa len spýtať či to môže mať následky alebo môžem byť v kľude? Samozrejme že už si na to dám pozor. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať, môžete byť kľudná. Tehotenstvu ste neublížili.