Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Pobolievanie v podbrušku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, som v 18tt a začala som mať akokeby menštruačné pobolievanie v podbrušku. Maternicu cítim akokeby bola tvrdá, boli ma aj na pravej keď chodím, keď sedim a vstanem alebo keď urobim dáky pohyb. Je to to roztahovanie maternice alebo treba ísť doktorovi? Pohyby stále necitim, jediný znak tehotenstva ktorý momentálne mám je že mi začalo z jedného prsníka vytekat kolostrum..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, iba takto na základe opisu sa nedá veľmi objektívne vyjadriť. Maternica sa každým dňom zväčšuje, čo môžete pociťovať ako pichavé bolesti po stranách podbruška, ako aj v pošve. Ak je však celé podbruško tvrdé, nie je to úplne ideálne. Skúsiť môžete užívať Magnézium v úvodnej dávke 3x1 tabletka denne, ktorá sa dá ešte navyšovať. Odsledujte si to. Samozrejme, v prípade ťažkostí, ako aj nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Bojím sa, že som tehotná.

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    Stále s priateľom mávame pohlavný styk s kondómom s tým, že stále ejakuluje mimo vagíny, takže možnosť, že som tehotná mi pripadá absurdná. No mešká mi menštruácia už 5 dní. Cítim trosku jemné pobolievanie v podbrušku a kríže ma bolia už mesiac. Preto tomu nechápem, vážne si nemôžem dovoliť byť tehotná preto mávame pohlavný styk stále s ochranou, ale je to vôbec možné takto otehotnieť? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu chráneného pohlavného styku tehotná nebudete. Príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Nemusí sa jednať o tehotenstvo. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie viac ako 14 dní si môžete skúsiť realizovať tehotenský test, pripadne navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň , chcem sa opýtať na pohyby dieťaťa . TP je 20.08 . A ešte žiadne pohyby necítim , bojim sa lebo pri dcere dom sa tehotenstvo dozvedela 3.2.21 a prvý pohyb som zaznamenala 15.5.21 a druhorodicky vraj pohyby cítia skôr. Ešte ds chcem opýtať ns bolesti podbruska . Sú Ok ak každý deň MS trošku pobolieva ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v 15. - 16. týždni tehotenstva pohyby plodu necíti ani viacrodička. Je to ešte veľmi skoro. Ak boli výsledky vyšetrení v poriadku, nemusíte sa obávať. Maternica sa každým dňom zväčšuje, dochádza k naťahovaniu väzov závesného aparátu maternice, čo môžete pociťovať ako pobolievanie v podbrušku alebo občasné pichnutie v pošve. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň 5.12 som mala mať menzes kde neprišiel a test vysiel pozitívny v štvrtok (clearblue 3+ , podľa gynekológa by sa to malo rátať ako 5tyzden) stále mám miernu bolesť (nie je to celý deň )v podbrušku skôr na ľavej strane ale je aj na pravej . Na začiatku tehotenstva je to vraj bežne chcem sa opýtať dokedy môžu pretrvávať ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test môže byť aj falošne pozitívny, prípadne môže vytvoriť len zbytočné nejasnosti a pochybnosti. Pobolievanie v podbrušku charakteru menštruácie je individuálne u každej ženy. Niektoré ženy ani nevedia, že sú tehotné, niektoré majú nevoľnosti, či pobolievanie podbruška od skorého štádia tehotenstva. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnotiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Pichanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer som v 37t a 2dni mam vetsinou večer také slabe kontrakcie ktoré prechádzajú do pichania zo spodu krcok mam polotuhy 2,5cm a vonkajšiu bránku na špičku prsta a mala tlaci stale na krcok je to predzvesť pôrodu
    Dakujem vopred

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ste v týždni, kedy sa maternica už každým dňom pripravuje. Počas dňa, ale hlavne večer a v noci sa môže vyskytovať pobolievanie v podbrušku a v krížoch, ako pri menštruačných bolestiach. Jedná sa o tzv. poslíčkov. Pichanie smerom do pošvy sa vyskytovať môže tiež. Maternica sa každým dňom zväčšuje a naťahuje sa závesný aparát maternice, teda sa naťahujú väzy. Tiež je to pomerne časté. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach navštívte zdravotnícke zariadenie, kde plánujete rodiť.

  • možné tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, prosím vás mám otázku. Môj cyklus je v rozmedzí od 27 - 30 dňový, včera na 25DC som si našla na nohaviciach kus ružového vytoku, ozaj len máličko, v ten deň som sa cítila byt unavená a mala som pocit zvýšenej horúčky len som nemala doma teplomer tak som si nemohla zmerať teplotu, tak isto mám zvýšené akné . Dnes mám už len silný mliečny výtok a cítim take jemne pobolievanie v podbrušku a mám citlivé prsia. Je možné, že sa jednalo o uhniezdenie vajíčka? A kedy si mozem spraviť najskôr test aby mi mohol ukázať pripadne pozitívny výsledok ? Ďakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemyslím si, že sa jednalo o uhniezďovanie vajíčka. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to.