Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,993 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Podootazka

    , Autor: Florencia 5

    Prepáčte ešte sa spýtam na ten femibion 2 a magnézium lebo sa píše že tam treba aspoň dvojhodinový odstup kvôli tomu že femibion ma železo a nejaké vitaminy a spolu a femibionom sa vylučuju ? Preto sa pýtam či nevadí že som to vzala naraz spolu dve tabletky magnézia a femibion ? Lebo ráno som mala už dve tabletky magnézia ráno o šiestej potom ráno o desiatej dve a teraz na obed som dala femibion a až o druhej dávam magnézium lenže tak som mala bolesti že som to užila naraz?vždy dávam dvojhodinový odstup ale len preto sa pýtam že či nemôžem ublížiť bábätku že som užila aj magnézium naraz aj ten femibion dokopy? Či to nevadí?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, správne dodržujte dvojhodinový odstup. Nedodržanie dvojhodinovému odstupu však nemá vplyv na tehotenstvo, nepoškodí plod, iba môže dôjsť k zníženému vstrebaniu tabliet. Nemusíte sa obávať.

Podobné otázky

  • Podootazka

    , Autor: Florencia 5

    Je to veľmi málo pravdepodobné ale nie nemožné tak len sa chcem spýtať či je dôvod na obavu alebo aká je šanca na nakazenie. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, určite nie je dôvod na obavu. Ak by sme mali pozerať na všetko s obavami, nevyšli by sme nikdy z domu. Nemusíte sa obávať.

  • Pobuchanie a tlačenie na bruško

    , Autor: Florencia 5

    Prosím a ešte podootazka nemohla som ublížiť bábätku alebo nejako narušiť placentu tým búchaním a tlačením? Rodina má dosť vystrašila

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemyslím si, že ste ublížili tehotenstvu. Sila pôsobenia by musela byť porovbateľná s kopnutím do brucha alebo skokom do vody, aby sa niečo stalo. Nemusíte sa obávať. Viac to ale nemá zmysel robiť.

  • Nezrela nektarinka podootazka

    , Autor: Florencia 5

    Ešte podotazka nemôže byť nezrela nektarinka jedovatá? Pretože zjedla som asi polku preto sa pýtam či som nemohla dáko uškodiť.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pochopil som otázke, nie, nie je jedovatá, nemusíte sa obávať.

  • Ešte podootazka

    , Autor: Florencia 5

    A nevadí že som tých usg mala 30-40 doposiaľ ? Že ich bolo tak veľa? Nemôže to spôsobit smrť bábätka alebo poškodenie jeho mozgu alebo autizmus? Prepáčte naozaj posledná otázka ale už sa moc nechcem dať sonovat no chcem vedieť že keď ich bolo tak veľa či je to ozaj v poriadku? A aj keď ma doktor starší ultrazvuk nevadí? Naozaj posledná otázka na toto
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ako som už písal, ani častejšie USG vyšetrenia nespôsobia smrť plodu. Aj spomínaný Doppler mód by musel byť pustený dlho a často. Nemusíte mať obavy.