Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Pobolievanie po ultrazvuku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, som v 14tt a už asi mesiac mam pobolievanie v lavo v podbrusku. Celkovo v spodnej časti ľavého brucha. Bola som už doktora, plod je v poriadku. Včera som bola na 1.screening, doktor robil ultrazvuk. Aj tam som hovorila ze to brucho mam na tom mieste strašne také citlivejšie ale nevyjadril sa lebo on sa sústredil na plod. Dnes ráno som sa zobudila a mam to miesto v podbrusku citlivé, boľavé na dotyk. V lavo mam aj jazvu po operácii po mimomaternicovom tehotenstve. Co môže byt to pobolievanie? Tehotenstvo je zatiaľ bezproblémové, len tie tupé a prchavé bolesti v ľavo.
    Ta jazva ma konkrétne ale nebolí

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste po operácii mimomaternicového tehotenstva vľavo, môžu byť v danom mieste prítomné zrasty, prípadne pooperačné zmeny, ak bol odstraňovaný ľavý vajíčkovod. Maternica sa každým dňom zväčšuje, čo môže žena pociťovať ako tupé bolesti po stranách podbruška, či pichavé bolesti v pošve. Súvisí to s naťahovaním väzov závesného aparátu maternice. Ak bol na ľavej strane odstránený vajíčkovod, ktorý je v blízkosti jedného z páru väzov a v danom mieste vznikli zrasty, môžu byť spomínané bolesti spôsobené tým. Ťažko povedať. Odsledujte si to. Keďže naozaj nepoznám žiadne okolnosti operačného výkonu, nálezy, či informácie, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť.