Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Naťahovanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcem sa spýtať som v 20 tt a dnes som upratovala skriňu vrchné regále mám vysoko tak sa musím naťahovať hore rukami aj dať na špičky aby som dosiahla chcem sa spýtať či takéto naťahovanie do výšky môže ublížiť kamoška má strašila že pri vesani záclony jej odtiekla plodová voda a v podstate toto bol podobný pohyb. mám sa obávať alebo je to v poriadku.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, predpokladám, že kamarátka nebola v 20. týždni tehotenstva ale v termíne. Ak boli výsledky všetkých vyšetrení, ako aj nálezy v poriadku, nemusíte sa obávať. Tehotenstvu ste určite neuškodili.

Podobné otázky

  • Naťahovanie a zvracanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    A chcem sa ešte spýtat celé tehotenstvo som nevracala no dnes kvôli tej fazuli veľmi zvracala som minimálne 6 krát a tak silno ma nadrapovalo z toho pocitu že som niečo zle zjedla že som až maternicu cítila dokonca som až kašľala pri zvracani. Chcem sa spýtať či mohlo to silné intenzívne naťahovanie a zvracanie ublížiť bábätku? Teraz už je všetko ok ale len chcem vedieť či sa mohlo niečo stať

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nemáte žiadne ťažkosti, odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tupá bolesť v pošve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Práveže táto Tupá bolesť je vo vnútri v pošve nie v podbrušku preto sa chcem spýtať či je takáto bolesť normálna dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri zväčšovaní sa maternice sa naťahujú väzy závesného aparátu, ktoré sú, ako po stranách maternice, tak aj v oblasti krčka maternice. Práve naťahovanie väzov v oblasti krčka maternice môže žena vnímať ako pichavé, ale aj tupé bolesti v pošve. Odsledujte si to.

  • Bolesti v podbrušku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    A ešte sa chcem spýtať či sú normálne také menštruáčne bolesti v 10 tt. Či to môžem brať ako rozťahovanie maternice?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, môže sa jednať o naťahovanie väzov závesného aparátu maternice. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Bolesti lonovej kosti, panva , svalovica.

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry deň, som 32tt a boli ma par dni ,,medzi nohami’’ ako svalovica . Je to normalne? Som prvorodicka . Tehotenstvo bez komplikacii . Všade čitam ze sa roztahuje maternica a priprava na porod . Mne to prijde priskoro . Dakujem . Pekny dnik.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Nemusí sa jednať o nič vážne, môžete pociťovať len naťahovanie väzov závesného aparátu maternice, ktorá sa každým dňom zväčšuje. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Môžem sa opýtať som tak 4 5 týždeň tehotenstva a pichá má ľavej strane je to normálne že sa mi rozťahuje maternica ? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin pichania v takomto skorom týždni tehotenstva môže byť viacero. Môže sa jednať aj o spomínané naťahovanie väzov závesného aparátu maternice pri zväčšovaní maternice, prípadne Vás môže pobolievať vaječník, na ktorom máte tehotenské žlté teliesko. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.