Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,703 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Vypláchnutie pošvy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Žiaľ ja som si pošvu vyplachla lebo niekedy už mám veľa toho progesteronu dole tak to občas vyplachujem. Vadí to že som vyplachla pošvu? Hrozí niečo bábätku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri vyplachovaní pošvy si vypláchnete všetko liečivo, takže to nie je úplne ideálne. Občasné vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom si môžete realizovať, určite však nie na dennej báze, navyše ak máte nasadenú vaginálnu liečbu. Pri vyplachovaní pošvy a realizácii vaginálnej liečby môže dôjsť k zníženiu účinku vaginálnej liečby.

Podobné otázky

  • Vyplachovanie posvy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Ja si vyplachujem pošvu len vodou a to keď mňa svrbenie alebo pálenie niekedy každý deň niekdy každý druhý lebo progesteronelle si vkladám ráno aj večer a plus obed cabesbalance takže niekedy v noci si urobím takú hygienu dnes som vyplachla pošvu pred užitím progesteronelle. Ale chcem len vediet môže vypláchnutie pošvy vodou sprchou ohroziť dieťa plod? A budem sa menej vyplachovat samozrejme len ako mám to pálenie je častejšia hygiena pre mňa úľava.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, vyplachovanie pošvy nemá vplyv na tehotenstvo ako také, ani na plod. Vyplavíte si však aj účinnú látku obsiahnutú vo vaginálnych preparátoch a tým sa môže, ako som už písal, znížiť účinok vaginálnej liečby