Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Úzska panva

    , Autor: kikus

    Dobrý deň, dnes som mala poraďňu v nemocnici kde budem rodiť. Lekar mi povedal ze mam úzsku panvu a mala by som skusit anibal balónik aby som nemala vela šitia . Anibal som odmietala lebo s tim niesom stotožnená . Teraz na to velmi zneistilo , bola som na porod nastavena ved zvladneme to aj bez anibala a podobnych pomocok.Je to velky problem ak mam úzsku panvu? Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, úzka panva a úzky pošvový vstup sú dve rozdielne veci. Aniball je pomôcka pre tehotné po ukončenom 36. týždni tehotenstva na cvičenie hrádze a celkovo pošvového vstupu pred spontánnym pôrodom na zníženie pravdepodobnosti potreby realizácie nástrihu hrádze pri pôrode. Nie je to však povinnosť cvičiť s Aniballom. U niektorých žien je dokonca cvičenie s Aniballom neodporúčané. Určite to zvládnete aj bez Aniballu. Ja ho pacientkam tiež odporúčam, ale ak nie ste na to psychicky nastavená, na silu s ním necvičte.