Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,714 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Kvapky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Prosím a nemohla som ublížiť bábätku tými kvapkami čo sme sa bavili v konverzáciach pred tým? Lebo teraz sa už budem bat Keďže som už závislá ? Skúsim si zohnať nejaké čo by som vedela nahradiť mám doma aj afrin ten mi dali v lekárni že ten je vhodný pre tehotné...len prosím povedzte či som nemohla urobiť zle bábätku a či mam stresovať ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste fungovali dlhodobejšie na Olynthe, nemyslím si, že to malo nejaký vplyv. Do budúcna však dlhodobú aplikáciu neodporúčam.

Podobné otázky

  • Nasivin 0,01 počas tehotenstva

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor, mozem v priebehu tehotenstva používať detský nasivin 0,01 % pri nádche? Obyčajne kvapky s morskou vodou mi nepomáhajú vôbec, aj keď je pravda, že detský Nasivin si teraz v začiatkoch nádchy kvôli sťaženému dýchaniu aplikujem aj viackrát ako 2 až 3 krát denne, nemôže častejší aplikácia bábätku uškodiť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Nasivin sprej pre deti môžete používať aj počas tehotenstva, nemali by ste však prekračovať odporúčané dávkovanie.

  • Kvapky lásky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,chcela som sa spýtať s priateľom sme mali petting,šúchal sa penisom na mojej vagíne no neurobil sa.Bojím sa že tam mohli byť nejaké kvapky lásky,neskôr ma ešte robil prstami-pohlavný styk sme nemali.Je možné že sa nejako dostali dnu?(v tom obdobím som mala aj ovuláciu)Ráno mi bolo nevoľno a celý deň cítim kŕče v podbrušku.Ďakujem za odpoveď.

  • Podráždené vnútorné ucho - zápal v uchu, opuch

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    Som v 40tt a bolí ma ucho, akokeby bolo zapálené alebo podrázdené z nadmerneho cistenia ucha. Bola som aj u doktora, predpisal mi Otobacid, ale ten obsahuje kortikoidy a tie nie su velmi prospesne v tehotenstve. Kupila som si dolorgit med usne kvapky, ale tiez neviem ci ich mozem uzivat. Moze to nejak uskodit babatku?
    Co robit?
    Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ako som už spomínal, aj napriek tomu, že ste tehotná, je to otázka pre otorirnolaryngológa. Predpísané ušné kvapky užiť môžete, ak prínos preváži riziko. Nemyslím si však, že je vhodné kombinovať preparáty.

  • Podráždenie - zápal v uchu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    Som v 40tt a bolí ma ucho, je podráždené, možno zápal, a bojím sa užiť ušné kvapky Dolorgit med, či sú vhodné a bezpečné v tehotenstve. Prípadne aké by som mohla užiť? Prípadne niečo určite bezpečné, alebo počkať kým to prejde samé.
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj napriek tomu, že ste tehotná, je to otázka pre otorirnolaryngológa. Spomínané ušné kvapky užiť môžete. Vhodnejšie je však navštíviť otorirnolaryngológa, ORL lekára, ktorý Vás vyšetrí a určí ďalší postup.

  • Zelená stolica

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer, chcela by som sa opytat jednu otazku ohladom zelenej stolice. Môj syn ma 6 týždnov je na UM Hipp comfort. Má zelenu stolicu zo začiatku tvrdú a potom normálnej konzistencie nemôže ss vykakat sam, musim mu pomahat rektalnou rurkou. Keď mal 2 tyzdne tak mal koliku dávam mu este dodnes sap simplex kvapky 4x denne po 15kv + pegaso 1x denne po 7kv.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, toto je otázka pre pediatra a neprináleží sa mi k tomu vyjadrovať. Je to v kompetencii pediatra. Pri nejasnostiach navštívte pediatra, ku ktorému patríte.