Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Plod nad vchodom v 22 týždni.

    , Autor: Janka12

    Dobrý deň, som 21tt+4, včera na poradni mi namerali krčok 45 mm bez funnelingu.. lekár keď mi robil sono cez brucho musel ísť dosť nízko aby mohol skontrolovať hlavičku, dnes pozerám v papieroch že mám napísané: hrdlo Zach., uzavreté, cez prednú klenbu veľká časť plodu nad vchodom.
    Chcem sa spýtať, je to v poriadku keď je dieťa takto nízko v tomto týždni? Aj pohyby cítim väčšinou takto nízko, prácu mám že väčšinu času stojím, ale nepovedala že by to bolo rizikové stáť.. je bezpečné mať sex v takejto situaci??
    ešte sa chcem spýtať, mám poznačené že odoberá VK, mám zavolať o výsledky, prosím čoho je to skratka? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu máte výsledky v poriadku. Ak Vám nebol vyslovene odporúčaný kľudový režim, či pohlavná abstinencia, nemusíte sa obmedzovať. Predpokladám, že Vám bol z pošvy odobratý ster na kultivačné vyšetrenie. Pri nejasnostiach sa nebojte pýtať Vášho obvodného gynekológa, ktorý pozná všetky nálezy, okolnosti, informácie, ako aj výsledky vyšetrení a najobjektívnejšie sa Vám bude vedieť vyjadriť.