Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • 2 trimester

    , Autor: Adkapuf

    Dobry den, poslednych 9 dni som silnejsie krvacala a to dni kedy nie tak medzi tym som mala hnedy vytok. Bola som u gynekologa a aj 2krat na pohotovosti a nolo vsetko v poriadku. Teraz sa zrazu zastavil vytok ale uplne ze nemam ziaden. Je to v poriadku? Aj brusko a babo citim menej. Aj ked som v 15tt citila som doteraz take jemne pichnutie ci vibrovanie sem tam aj take.mensie tlaky. Teraz to je velmi zriedkave. Myslite ze je vsetko v poriadku? Ze sa prave takto dava organizmus do poriadku a miznutie nejakych symptonov je bezne v tomto obdobi?
    Po tolkom krvacani a krcoch a behani po pohotovosti mam strach z kazdej zmeny. Tak chcem.pocut vas nazor. Mozno to je dobra zmena.
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, krvácanie, či špinenie do 16. týždňa tehotenstva je najčastejšie spôsobené tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Je to pomerne časté. Najmä prvorodičky, ktoré s niečim podobným nemajú žiadnu skúsenosť sa zvyknú vystrašiť. Je normálne, ak špinenie vymizne po tomto týždni, rovnako aj mierne tlaky. Má to súvis s nahlodávaním ciev steny maternice. Do 16. týždňa tehotenstva je placenta (chorión) vyvinutá a už sa len zväčšuje. Odsledujte si to. Ak boli výsledky vyšetrení v poriadku, podľa mňa sa nemusíte obávať. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Magnezium

    , Autor: Lenkaa31

    Dobrý den.Pan doktor chcem sa spýtať na magneziu konkretne od Zdrovit Maxi Mag je toto magnezium vhodne v tehotenstve??..mala som búšenie v krku a unavu...liecim sa na stitnu žľazu tu mam nastavenu spravne chodim na pravidelne kontroly a na vysoky tlak ..tam mi lekar tiez upravil tbl.na Dopegyt 2xdenne .a este uzivam femibion 2 trimester..... Veľmi pekne dakujem za Vasu odpoved s pozdravom Lenka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nepoznám preparát magnézia, ktorý by sa v tehotenstve nemohol užívať. Na druhej strane je individuálna tolerancia toho ktorého preparátu. Femibion tiež obsahuje horčík, rovnako tak aj spomínaný preparát horčíka, treba dávať pozor aj na to, aby sa to s vitamínmi zbytočne nepreháňalo. Tlak si merajte pravidelne. Pokračujte v nasadenej liečbe a dodržujte odporúčania Vášho obvodného gynekológa, pri hodnotách tlaku nad 140/90 mmHg ho vyhľadajte.