Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Zvýšené leukocyty v moči

    , Autor: Gréta2604

    Dobrý deň pán doktor.
    Bola mi nameraná zvýšená hodnota leukocytov v moči (40). Nemám žiadne ťažkosti, problémy s močením, pálenie, rezanie, preto ma to prekvapilo. Som v 16. týždni tehotenstva. Čo môže táto hodnota znamenať? Za reakciu ďakujem a ostávam s pozdravom.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, mierne zvýšená hodnota leukocytov moči nemusí znamenať absolútne nič a v tehotenstve je pomerne častá. Dôležité sú však aj ostatné výsledky vyšetrení. Ak sa v moči nenachádzajú červené krvinky, či baktérie a vyšetrenie krvného obrazu a CRP je v norme, malo by to byť v poriadku. Pri nejasnostiach sa nebojte pýtať ošetrujúcich lekárov, ktorí poznajú všetky výsledky vyšetrení a najobjektívnejšie sa Vám vedia vyjadriť.

Podobné otázky

  • Zvysene leukocyty v moci

    , Autor: Marry23

    Dobrý deň,

    Som v 36tt a na základe vyšetrenia moču mi vyšli leukocyty 3+ (190), taktiež epit. Dlazd. a epit. guľaté pozitivne. Baktérie: veľa. Poznámka: slabo lipemicke sérum. Čo to prosím znamená? Poradňu mám o týždeň a nikto mi k týmto výsledkom nič nepovedal, dozvedela som sa o tom až z výsledkoveho listu. Ťažkosti s močením nemám, sem tam ma bolí v podbrušku ale len mierne a nie často, pripisovala som to pohybom dieťaťa. V minulosti som už mala zápal močového mechúra a to som skoro plakala po každom močení, preto som teraz trochu zaskočená.

    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa jednať o bezpríznakovú infekciu močových ciest. Odporúčam dostatočnú hydratáciu aspoň 2 litre tekutín, urologický čaj. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.