Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,318 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krvné testy HCG

    , Autor:

    Dobrý deň pan doktor. Som 7-8 deň od ovulacie. Nechraneny pohlavný styk sme mali v čase ovulácie a dnes sme boli na krvné testy ktoré nepotvrdili tehotenstvo hoci ráno testy z lekárne vyšli 2 z 3. Nie síce uplne tmavé ale dosť viditeľné. Je možné že sme boli na tie krvné testy ešte včas? A je možné že Duphaston mohol výsledky skreslit? Ide o to ze mam stále citlivé bradavky, kŕče v bruchu, stále som unavená, a dnes nadránom som sa 2x zobudila na to, že som mala horky obsah žalúdka v ustach. Ďakujem za vašu radu. Snažím sa byť opatrná nakolko mame s manželom 40 a nechceme niečo zanedbať.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, odber krvi na betaHCG má zmysel realizovať najskôr na 14.-16. deň od oplodnenia. Skôr realizovaný odber bude negatívny. Čo sa týka tehotenských testov, tie má zmysel realizovať na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizované tehotenské testy môžu byť aj falošne negatívne. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku, navyše v čase ovulácie, sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Odsledujte si to.