Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,107 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Ide o priznaky tehotenstva?

    , Autor:

    Dobrý deň. Mala by som na Vás otazku. Mam 21dni od 1dna poslednej menštruácie a 28 dňový pravidelný cyklus (3dni trvajúcu ms). Gynekolog mi tento mesiac nasadil hormonálnu liečbu nakoľko sa snazime o dieťa. Mam veľmi na dotyk bolestivé bradavky, dokonca sú teplejšie než bývajú. Vadí aj dotyk podpredsenky ci pásu v aute. Ďalej mam bodave bolesti v bruchu. Raz na jednej strane, raz na druhej a striedajú to krče akoby pred ms, ale na tu mam ešte čas. Tehotenske testy zatiaľ negatívne. Chcem sa opýtať ci môže ísť o tehotenske priznaky nakoľko chcem na to upozorniť zubarku ktorá mi bude v piatok pichať injekciu. Ďakujem veľmi pekne za vašu odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínané príznaky sú aj častým prejavom vedľajších účinkov hormonálnej liečby, nepoznám však bližšie informácie, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť, čo sa týka nasadenej liečby. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa však tehotenstvo vylúčiť nedá. Čo sa týka lokálnej anestézy, tá je v tehotenstve bezpečná, rovnako tak aj panoramatické RTG zubov. Zubára, ako aj každého ošetrujúceho lekára, je vhodné o možnom tehotenstve dopredu informovať.