Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Pichnutie v podbrušku

    , Autor: Megina

    Dobrý večer,
    možno je to hlúpa otázka, ale rada by som vedela či som malému nemohla nejako ublížiť, keď som prudšie preložila nohu cez nohu a v tom okamihu ma silnejšie pichlo v podbrušku a malý ma výrazne kopol. Bolesť po pár minútach ustúpila. No mám obavy či som ho nejako nestlačila a neporanila…Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať, na tehotenstvo to nemalo žiadny negatívny vplyv. Plod je v maternici dobre chránený.

Podobné otázky

  • Tehotenstvo

    , Autor: Mirilla

    Ešte jedna otázka na Vás, pri kychnuti ma strašne pichli v podbrušku. Mohlo sa niečo stať ? (5.mesiac)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri kychnutí je pichnutie v podbrušku normálne. Prejavuje sa to napnutím priamych svalov prednej steny brušnej, ako aj napnutím väzov závesného aparátu maternice. Je dednorázové pichnutie, či kýchnutie nemá vplyv na tehotenstvo, nemusíte sa obávať. Odsledujte si to.

  • bolest v podbrusku

    , Autor: odbornik6

    Dobry vecer.
    Chcela by som sa spytat?v pondelok som si urobila tehotensky test a vysiel pozityvne ale pocitujem bolesti v podbrusku ktore trvaju len niekolko sekund a potom je mi fajn opakuju sa 4 krat a niekedy aj viac do dna je to v poriadku?aky mate nazor na elektrickyvyhrievany vankus v tehotenstve?moze mi neako uskodit?
    Kedze som v zahranici prvy ultrazvuk robia az po 8 tyzdni tehotenstva.Na vysetrenie krvi a mocu mam ist na buduci tyzden.Mne robia hlavne starosti tie bolesti podbruska.Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    občasné pichnutie v podbrušku trvajúce niekoľko sekund zažila hádam každá žena, a to ani nemusí byť tehotná. Musíte rátať s tým, že vašom tele dochádza k rôznym zemnám a toto môže byť následkom Zároveň však, ak by sa bolesti stupňovali alebo pretrvávali dlhšie je nutné vyhľadať lekára. Elektrickému vankúšu by som sa vo včasnej gravidite radšej vyhla.