Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Pichnutie

    , Autor: Patiik

    Dobrý deň , ďakujem za vašu https://mamaaja.sk/poradne/poradna-gynekologa/tehotenstvo-a-dojcenie/otazka-63646
    Bruško netvrdne a pravidelne bolesti to niesu . Po tom čo tie ostré bolesti prešli som užívala 3x1 magnerot a bruško nebolalo. :dnes som užila magnerot ráno a nič a pociťujem sem tam pichnutie na ľavej strane podbruska , alebo pri pohybe sk vstanem , preložím nohu tak ma pichne jemne sle nieje to nič výrazne treba v takom prípade vyhľadať gynekológa či nie ,? Pýtam sa či to nemôže mať súvis. Stym čo ma pichalo vo štvrtok tak intenzívnejšie

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak momentálne nemáte ťažkosti, gynekológa akútne vyhľadať nemusíte. Odsledujte si to. Aj naďalej však platí, že pri ťažkostiach alebo nejasnostiach je potrebné navštíviť obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Prepichnutie plodovej vody

    , Autor: Florencia 5

    Teda či si môžem nechtom prepichnut plodoch vodu keď si vkladám hlboko s dlhším nechtom ????? Pardon som sa pomýlila

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, vkladaním vaginálnej liečby si plodovú vodu neprepichnete. Nemusíte sa obávať.

  • Prepichnutie placenty

    , Autor: Florencia 5

    A ešte sa chcem spýtať keď si hlboko to pošvy aplikujeme progesteronelle a mám dlhšie nechty nemôžem si prepichnut placentu? Viem že je tam krčok ale aj tak mám stres.

  • Silné pichnutie v pravom podbrušku pri kychnuti

    , Autor: Florencia 5

    Dobrý deň chcem sa ešte spýtať som v 20 tt a teraz som si veľmi kychla a zapichalo má v pravom podbrušku veľmi silno až taký kŕč chcem sa spýtať či je dôvod na obavy. Ešte ma bolí brucho tak len chcem vedieť či sa môže niečo stať?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri kýchnutí je to normálne. Platí to, čo som Vám písal už niekoľkokrát. Nemôžete sa až tak prehnane sledovať. Kýchnete si počas tehotenstva ešte niekoľkokrát. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Silné pichnutie pri prudkom vstani

    , Autor: Florencia 5

    Áno rozumiem len ma zaujíma či pre to pichnutie keď som prudko vstala od stola existuje nejaké vysvetlenie alebo či je nutné ísť pozrieť ultrazvuk. Preto sa pýtam. Neboli má nič. Len v tej chvíli ako som prudko vstala tak to silné pichnutie bolo v ľavom podbrušku a bolo to bolestivé a nepríjemné ako keď si kychnem intenzívne a tak to bolelo. Preto sa vás pýtam že či je to v poriadku aj v tomto týždni 17+4tt. Lebo dávam si pozor na zle pohyby ale stane sa že keď si kychnem tak to zabolí v jednej strane podbruska ako aj pri zlom pohybe alebo prudkom vstávaní. Len mam obavy či je bábätko v poriadku. A či je takéto pichnutie silné bodave v poriadku? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pravdepodobne ste pocítili svaly prednej steny brušnej alebo väzy maternice. Kýchnutia sa báť nemusíte. Občasné kýchnutie nemá na tehotenstvo žiadny vplyv. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa. Takto sa nedá viac vyjadriť.

  • Silné bodave pichnutie

    , Autor: Florencia 5

    Dobrý deň pán doktor chcem sa spýtať dnes som sedela pri stole a jedla potom ako som dojedla som prudko vstala a tak silno ma zapichalo v ľavom podbrušku bolo to veľmi intenzívne a bolestivé bodave asi som vstala prilis rýchlo chcem sa spýtať či je dôvod na obavy a či môže takéto niečo ublížiť a prečo to tak silno a nepríjemne bolelo. Som 17+4tt ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie každé pichnutie, či pobolievanie je potrebné ihneď riešiť. Ste tehotná, Váš organizmus sa do istej miery mení, budete pociťovať stavy a situácie, ktoré ste doteraz nezažívali. Nie pre všetko je potrebné hneď robiť paniku. Plod je v maternici dobre chránený. Ženské telo je uspôsobené na to, aby mohlo viac-menej normálne fungovať a pritom sa v maternici vyvíjal plod. Odsledujte si to. Podľa mňa sa tehotenstvu nestalo nič, takto sa V8m však neviem objektívne vyjadriť.