Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,290 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Pozotivne testy

    , Autor: Dianiks

    Dobry den, mam taku zvlastnu situaciu a teraz neviem na com som..
    Koly predpisanym liekom mi moja obvodna kazala otestovat ci nahodou nie som tehu, kedze sa snazime s partnerom neaky cas a ak ano lieky ani nemam zacat brat.
    Sprvila som si test asi 10 dni pred menzesom a boli tam 2 ciarky, jedna slabsia. Na dalsi den som si spravila digitalny ten mi ukazal ze som v 4-5tt o par dni som si spravila dalsi a tam bolia uz ciarky rovnake. Vcera som bola u gyn.a povedal mi ze tam nic nevidi..vraj mam pockat ci mi pride menzes, a potom si robit testy..som trochu zmetena z toho

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na USG nebude vidieť ešte nič, aj keby ste boli tehotná. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva je potrebné realizovať odber krvi na beta HCG. Podľa všetkého ste však tehotná. Neviem o aké lieky sa jedná a či ich užívanie je momentálne nevyhnutné, ale ak sa dá, do jednoznačného vylúčenia tehotenstva by som s liečbou počkal a správal sa tak, ako by sa o tehotenstvo jednalo.

Podobné otázky

  • Anopyrin

    , Autor: Nonna32

    Som po 2ch MA (medzi 9 a 10 tyzdnom) mam zusteny syndrom lep. dosticiek a mam brat anopyrin pokial budem mat potvrdene tehotenstvo. Aktualne som tehotna mam pozotivne testy a aj na krvi bolo tehu potvrdene ale kedze to bolo v skorom stadiu na sone nebolo vydno nic. nemala by som vsak ten anopyrin uz uzivat? dalsiu kontrolu mam az 19dpo (neviem kolky budem tyzden kedze podla ms zrejme 5ty ale podla ovu 4ty) nebude to uz neskoro?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak Vám bol diagnostikovaný trombofílny stav a hematológom odporúčané užívanie Anopyrínu pri potvrdení tehotenstva a t.č. už máte tehotenstvo z krvi potvrdené, postupujte podľa odporúčaní hematológa. Nepoznám však všetky okolnosti ani informácie, o ktorých Váš obvodný gynekológ vie ani to, ako sa s Vami dohodol. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo aj nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.