Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,240 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Hematóm na začiatku tehotenstva a pohlavný styk

    , Autor: JePaTa

    Dobrý deň,
    Chcela by som sa informovať, nakoľko a mojím lekárom je to náročnejšie a na každú otázku mi odpovie, že ako uznám za vhodné.
    Som v 23tt, na začiatku tehotenstva od 10tt do cca 17tt som mala krvácanie, najskôr intenzívnejšie a potom už len tzv. špinenie.
    Tento problém bol kvôli hematómu na začiatku tehotenstva, plus som mala nízko položenú placentu, lekár mi dokonca spomínal, že krvácanie môže byť aj kvôli popraskaniu cievok na placente.
    Teraz už od 17tt absolútne nekrvácam, aj na kontrole mi lekár vždy povedal, že už je to v poriadku, už je placenta položená vyššie.
    Doteraz sme mali zakázaný aj pohlavný styk, čo som striktne dodržala, no na poslednej prehliadke mi na otázku ohľadne pohlavného styku povedal, že to nechá na mňa, ako to uznám za vhodné, ale že len veľmi opatrne.
    Chcem sa teda opýtať, podľa Vás mi môže pohlavný styk ublížiť, poprip. znova vyvolať krvácanie? Ako to je s orgazmom?
    Nemôže pohlavný styk a orgazmus nejako uškodiť? Sú to určite blbé otázky, ale na zaciatku som si prešla peklom, tak sa veľmi bojím a nechcem nič podceniť.
    Ďakujem pekne, pekný deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sú výsledky vyšetrení, nález na krčku, ako aj USG nález v poriadku a vy, ani partner nebudete mať s pohlavným stykom problém a nebudete sa obávať, môžete mať pohlavný styk, ak Vám to nebolo vyslovene zakázané. Špinenie sa po pohlavnom styku môže vyskytnúť, nie je to však automaticke nevyhnutné. Orgazmus plodu neuškodí.