Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,474 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Plesen

    , Autor: Nikuxxx

    Dobry den,som na zaciatku tehotenstva(6. tyzden). Nasla som na stene plesen,samozrejme v panike som ju hned zacala odstranovat.Jedine co som rychlo nasla po ruke boli vlhcene vreckovky.Plesen som samozrejme chytala aj rukami,aj sa mi dostala za nechty nechtiac. Az potom som si uvedomila,ze je to asi nebezpecne a teraz sa obavam ci to nejak nemohlo ublizit babatku v brusku…

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, plodu to neublížilo, skôr Vám to mohlo spôsobiť dýchacie ťažkosti. Do budúcna odporúčam vyhnúť sa podobnému odstraňovaniu plesní. Je vhodnejšie použiť preparát s rozprašovačom na odstránenie plesní. V tehotenstve je však vhodné používaniu podobných preparátov a odstraňovaniu plesní vyhnúť.

Podobné otázky

  • Savo proti plesniam v tehotenstve

    , Autor: Lub1a

    Dobrý deň, stala sa mi menšia nehoda v domácnosti. Som v 7. mesiaci tehotenstva a pri upratovaní bytu sme museli použiť Savo proti plesniam (na pleseň vo vstupnej hale a pri vani). Keď som ho už išla odložiť, zistila som, že uzáver je slabo zatiahnutý a na ruku bez rukavíc (priamo na pokožku) mi potieklo z čističu. Nešlo o veľké množstvo, len to, čo sa stihlo uvoľniť cez neutesnený uzáver. Ihneď som dala ruku pod vodu a následne ešte 2x umyla ruky mydlom. Inak som si dávala pozor, priestor sme poctivo vetrali, v danej miestnosti som používala celý deň respirátor. Chcem sa opýtať, či to môže spôsobiť v tehotenstve nejaké problémy. Koža na ruke je v poriadku, žiadna rana, začervenanie, svrbenie, ani nič podobné. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za daných okolností si myslím, že to nebude mať na tehotenstvo žiadny vplyv. Podľa mňa sa nemusíte obávať.

  • Vaginálna mykóza

    , Autor: M_8990

    Dobrý deň, pán doktor,



    Ďakujem za odpovede.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij


  • plesne

    , Autor: jajuska13

    Dobry den, dcerku stale dojcim, ma 7 mesiacov. asi dva tyzdne som registrovala na nohe medzi prstami nejaky ekzem, pouzivala som jeden uterak. dnes som bola na koznom, a ze je to rozsiahla plesen, mam pouzivat zvlast uterak na nohy. dufam, ze doteraz som nemohla nic preniest na prsniky napriklad. dr mi predpisala micetal roztok aj krem, tam je vsak pisane, ze dojciace zeny maju byt obozretne a konzultovat pouzivanie s lekarom, lebo nie su klinicke studie, ci liecivo flutrimazolum prenika do materskeho mlieka. teraz sa bojim a mam dilemu, ci nemozem ublizit dcerke, alebo ci mam s liecbou pockat, na druhej strane sa bojim aby som si to nerozniesla po celom tele. mozem teda ten pripravok uzivat? dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    táto inforácia je písaná na každom prípravku, pretože ako som už mnohokrát spomínala klinické štúdie na tehotných a dojčiach ženách sú neetické preto sa nerobia. Užívanie nie je nebezpečné, a kedže ide len o lokánu terapiu tak je benefit z preliečenia vyšší ako relatívne riziko pre vaše dieťa.