Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • 2 dňová menštruacia

    , Autor: Mimmm1992

    Dobrý deň, 28.7. som dostala menzes po 2 dňoch meškania, trval len 2 dni, od jeho skončenia mám bolesť podbruška, troška silnejšiu po orgazme. Spinenie nemám. 2.8. mi vyšla slabšia druhá čiarka na teste z lekárne. Dnes som skúsila tú istú značku po 2 dňoch a nič, mám počkať do ďalšej menštruácie a ak nepríde až vtedy ísť na prehliadku? V polke júla som mala pozitívny test a išla som k lekárovi, ale tehotenstvo nevidel, krv mi nebral. Aký môže byť dôvod že mi tak rôzne ukazujú testy z moču výsledky?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test môže byť pozitívny aj v čase ovulácie, preto má tehotenský test zmysel realizovať najskôr až na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizované tehotenské testy môžu byť aj falošne pozitívne. Ak aj nie je na USG nič vidieť, pri podozrení na tehotenstvo sa realizuje odber krvi na beta HCG, ktorý jednoznačne potvrdí alebo vylúči tehotenstvo. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.