Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Kožná mykóza

    , Autor: Luciluc

    Dobry den, som v 32tt a na chrbte som si nasla par bielych a hnedych flakov, nakolko som to mala aj v minulosti viem, ze je to kozna mykoza. Pouzivala som na to Micetal, avsak uvadza sa, ze sa u tehotnych zien ma pouzivat iba v nevyhnutnych pripadoch. Nakolko su dovolenky a neviem kedy sa mi podari spojit s koznou lekarkou a u gynekologa maju dovolenku tiez, chcem Vas poprosit o info ci dany roztok mozem pouzivat, alebo by to mohlo mat negativny vplyv pre dieta. Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotné ženy, predovšetkým v prvom trimestri, môžu liek používať iba po konzultácii s kožným lekárom a v nevyhnutných prípadoch, pretože neboli uskutočnené klinické štúdie u tehotných žien. Liek však pôsobí lokálne a ste už v pokročilejšom štádiu tehotenstva, preto by krátkodobé použitie nemalo mať na tehotenstvo negatívny vplyv. Predtým, než začnete s liečbou, by však mal nález vidieť kožný lekár.