Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,014 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Rubeola v tehotenstve

    , Autor: PCH

    Dobry den,
    chcem sa s Vami poradit ohladom svojich vysledkov k rubeole. Som v 26. tt. V 12.tt. mi ju prvy krat zistili s hodnotami Igg=19,9 a IgM=72. V 26.tt som mala hodnoty IgM=19,5 a IgG=55,8. V 1991 som bola ockovana proti rubeole. Nemam ziadne priznaky rubeoly, bez odberov by som ju ani nezistila. Prosim Vas, je mozne, ze tieto vysledky mozu ovplyvnit negativne vyvoj plodu? Je mozne, ze rubeola je pozitivna tak dlho?
    ps: vysledky z prveho odberu boli opakované po 2 tyzdnoch a odoslane do Nar.ref.centra. To skonstatovalo, ze nenastal signifikantny narast IgG protilatok a IgM protilatky boli v prvej a druhej vzorke takmer identicke (po 2 tyzdnoch). Vysledok Nar.ref.centra: IgM +, IgG +, hranicna avidita.

    Vekmi pekne dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, toto je otázka pre infektológa, ktorý by sa Vám k tomu pekne zrozumiteľne a objektívne vyjadril. vyjadriť. IgG hovorí o prekonanej infekcii, IgM o aktívnej prebiehajúcej infekcii. Ak ste už prekonali infekciu v minulosti, či boli ste očkovaná, vplyv na plod to nemá.