Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,240 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Opuchnuty pysk, pruh, hrcky

    , Autor: Simonnn

    Dobry den. Chcela by som sa poradit. Pred tehotenstvom mi bol diagnostikovany slabinovy pruh, no nikto to neriesil, nakolko mi bolo povedane, ze je to maleho rozmeru. Teraz v tehotenstve (27.tyzden) som zacala mat problemy, sem tam citim zvyseny tlak v tejto oblasti co je urcite sposobene aj rastucim bruskom, no znepokojuje ma ina vec, ktora s tym mozno suvisi. Pri pohlade do zrkadla som si vsimla, ze mam jeden pysk vacsi a opuchnuty akokeby v nom bola nejaka tekutina, a z vnutornej strany su viditelne aj take hrcky - akokeby boli naplnene nejakou tekutinou a su makke. Ked lezim, tak tieto problemy zmiznu a objavia sa opat, ked sa postavim. Neviem ci to mohol sposobit roztrhnuty pruh na slabine alebo to suvisi s niecim inym.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, opisované ťažkosti môžu súvisieť s inguinálnou herniou. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Je potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vás eventuálne odošle na vyššie pracovisko do zdravotníckeho zariadenia.