Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Reálne príznaky?

    , Autor: 0rry

    Dobrý deň pán doktor,
    chcela by som Vás poprosiť o radu a respektíve vysvetľenie z lekárskeho pohľadu.

    Môj prvý deň poslednej menštruácie bol 30.1.2022, menštruácia mi trvá tak 6-7 dní, ale tie posledné dni sú len špinenie a môj cyklus je každých 30-33 dní.

    S partnerom sme mali 12.2. nechránený pohlavný styk, partner sa uspokojil dnu. Nešla som ani do sprchy. Bola som hrozne unavená. Čo vytieklo pri vytiahnutí som sa len utrela a som si natiahla nohavice na spanie a zaspala som.

    Podľa výpočtu by to mal byť už plodný deň. Bábätku sme otvorení, ale neriešime to ešte tak.

    Teraz je len týždeň po pohlavnom styku a môže byť reálne cítiť dáke príznaky?

    Ovuláciu vždy cítim. Jemná bolesť, pichanie ako pred menštruáciou, či bruško alebo kríže a niekedy aj prsia, ale tento krát prsia nič. Takže z tohto si nezamýšľam aby to niečo znamenalo.

    Ale cítim sa druhý deň hrozne unavená. Je mi nevoľno, pobolieva ma aj hlava. Nič sa mi nechce. Najem sa a hneď mi je zasa blbo. Mám aj veľa toho v práci tak zrejme som vyčerpaná, ale napadlo mi či to môže mať niečo spoločné s tehotenstvom.

    Nechcem obťažovať telefonovaním mojim lekárom nakoľko je pandémia a musíte mať toho viac než dosť. Na internete tiež nechcem čítať rôzne diagnózy.

    Tak Vás len prosím keď budete mať čas mi odpovedať a trošku mi to vyjasniť.

    Veľmi pekne Vám vopred ďakujem. Prajem krásny deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa samozrejme vylúčiť nedá. Nevylučujem, že ste otehotneli, takto skoro sa však príznaky tehotenstva neobjavujú. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Následne pre jednoznačné potvrdenie tehotenstva je potrebné navštíviť obvodného gynekológa.