Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
14,917 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • embryo

    , Autor: Hana_456

    Dobry den,

    Od ktorého týždňa tehotenstva je embryo napojené na krvný obeh matky? Teda od ktoreho tt cerpa ziviny z matkinej krvi..

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, približne od šiesteho týždňa tehotenstva začína zárodok dostávať živiny a kyslík z krvi matky a prechádza na tzv. hematotrofný typ výživy.

Podobné otázky

  • Anembryomola

    , Autor: Moni5332


    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij


  • tehotenstvo

    , Autor: kikus

    Dobry den , som 5+6tt GS velkost 19mm, žltkový vačok 2,8mm ale plodovy terčík nie je vidiet . Je to v poriadku?Trosku ma to znepokojuje .Menštruaciu a plodne dni mam nepravidelné.Bolesti niektore dni v podbrusku ako pred menstraciu ibak vsetko v poriadku.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak sa jedná o žiadané tehotenstvo a nemáte žiadne ťažkosti, je vhodné realizovať kontrolné USG o 7 - 10 dní. S najväčšou pravdepodobnosťou sa však bude jednať o anembryomollu, teda formu potratu, kedy nie sú prítomné plodové štruktúry. Takto sa Vám však k nálezu neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Plodový terčik

    , Autor: kikus

    Dobry den , som 5+6tt GS velkost 19mm, žltkový vačok 2,8mm ale plodovy terčík nie je vidiet . Je to v poriadku?Trosku ma to znepokojuje .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak sa jedná o žiadané tehotenstvo a nemáte žiadne ťažkosti, je potrebné realizovať kontrolné USG o 10 - 14 dní. Ak na USG nebude vidieť embryonálne štruktúry, jedná sa pravdepodobne o anembryomollu.

  • Menší plod

    , Autor: andariaj_

    Dobrý deň, pán doktor.
    Chcela by som sa spýtať. Je v poriadku keď je bábätko presne o týždeň menšie ako má byť? Mám byť v 7+1tt a podľa sona má bábätko 4mm čo sedí na 6+1tt, srdiečko ale bije, tak ako má. Cykly bývali viac menej pravidelné 31dňové ale viem, že ovulácia bola o dva dni neskôr ako mala byť.
    Ďakujem za vašu odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, embryo nie je menšie, pravdepodobne ste mali posunutú ovuláciu. Ak boli výsledky vyšetrení a USG v poriadku, nemusíte sa obávať.

  • vysoké hcg

    , Autor: Vivien3

    Dobrý deň, som 19.deň po umelom oplodnení (vkladali 6dňové embryo) a dnešná hodnota hcg v krvi vyšla viac ako 10000. Je to v poriadku? Nie je to priveĺa? Na usg mi dr.vravel prísť až o 2 týždne, od vkladu mi žiaden usg nerobili. Beriem predpísané lieky duphaston, anopyrin, medrol, estroferm a progestenale. Môže byť táto hodnota skreslená práve kvôli liekom? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, hodnota beta HCG je v norme. S užívanými liekmi to nesúvisí. Postupujte podľa odporúčaní lekárov centra asistovanej reprodukcie.