Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Výsledky 3.screeningu

    , Autor: Lydkaaa

    Dobrý deň pán doktor, dnes som absolvovala 3. screening kvôli prietokom, výsledky boli dobre, všetko bolo v norme, maličký akurat má trosku nižšiu hmotnosť na daný týždeň (1675 gramov, 31 týždeň + 5). Akurat sa zisitlo že dieťa má dvakrát obtočenu pupočnú šnúru okolo krku ( prietoky všetko ok). Napriek tomu sa chcem opýtať či to môže znamenať nejakú komplikáciu pred pôrodom? Cely deň ležím kvôli skratenemu krcku, môže aj poloha v akej ležím mat vplyv na dieťa? Dakujem pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste aj vy nižšieho vzrastu, je predpoklad, že ani dieťa nebude veľké. Hmotnosť plodu je u Vás v norme. Každý tretí novorodenec sa rodí s pupočníkom okolo krku, nemusí to vôbec znamenať žiadnu komplikáciu. Dodržiavanie kľudového režimu, teda minimalizácia vertikalizácie, kedy hlavička plodu netlačí na krčok maternice, nemá vplyv na vývoj plodu. Nemusíte sa obávať. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.