Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,482 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotná

    , Autor: Tymmi

    Mám taký problém že minulý týždeň v utorok som mala 700 HCG a v piatok som užala nižšie HCG . Tehotenský test mi dnes ešte ukazovalo 2 čiarky a v utorok mi dalo vidieť 0.4 mm v maternici . Tak jasu myslím že to nemôže byť mimomaternicové tehotenstvo. ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, iba na základe opisu sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Samozrejme, vždy je potrebné myslieť aj na mimomaternicové tehotenstvo. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

Podobné otázky

  • Siedma choroba

    , Autor: Nikuxxx

    Dobry den,som v 6/7 tt. Obe deti mi ochoreli na siedmu chorobu,chranim sa ako mozem,ale aj tak sa bojim,nakolko som citala,ze je to dost nebezpecne.Chcem sa spytat,ak sa nakazim aj ja a budem mat len mierny priebeh bez komplikacii,moze to uskodit babatku v brusku? Alebo je tam riziko iba v pripade,ze by som mala horsi priebeh choroby? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, dospelý človek má vytvorenú imunitu, takže nie za každých okolností sa musí nakaziť, prípadne môžu byť prejavy mierne. V tehotenstve je toto ochorenie porovnateľne nebezpečné s inými vírusovými ochoreniami. V niektorých prípadoch však môže dôjsť k nakazeniu a pomerne prudkým prejavom, napríklad vysokými horúčkami. Izolácia je vhodná, ako matka sa však asi úplne izolovať neviete. Používať ochranné pomôcky a dezinfekčné prostriedky je však na mieste. Týmto ochorením sa už nakazila nie jedna tehotná mamička a na plod to nemalo žiaden vplyv, narodilo sa zdravé dieťa.

  • Snazilky

    , Autor: Patiik

    Dobrý deň , chcem sa opýtať či mykoza alebo kvasinkova infekcia môže zablokovať tehotenstvo počas plodných dni? S manželom sme mali nechránený styk 4dmi pred ovilaciou podľa kalendára ,a po sexe som začala mať svrbenie, opuch,začervenanie , nepohodlie a úplne malinky biely výtok ako tvaroh nebolo to nič strašne . Je tu šanca ? Podotýkam že už ročne dieta máme a pri nej sme sa nesnažili dlho hneď na druhý mesiac vyšlo , predtým som bola tehotná ešte raz to vyšlo na prvý krát sle v 8tt prestalo byt srdiečko. Aka je šanca teraz ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nie, kvasinková infekcia nevie zabrániť otehotneniu. Pravdepodobne u Vás došlo k vzniku vaginálnej infekcie. Skúste si realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a aplikujte si vaginálne probiotiká počas desiatich dní, najlepšie večer pred spaním. Lokálne viete použiť aj Canesten krém. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Cytologické vyšetrenie

    , Autor: Yasmin

    Dobrý deň prosím vás mám otázku mali som nechránený pohlavný styk 22.10. a 4.11 mi robili cytologické vyšetrenie prišla mi sms že všetko v poriadku . Mešká mi však menstruacia je prosím mozne že by videli tehotenstvo na tom vyšetrení? Som po šestonedelí takze neviem či mám rozhádzaný cyklus alebo som znova tehotná

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, cytologickým vyšetrením, teda realizáciou sterov z krčka maternice, sa tehotenstvo nedá vidieť a diagnostikovať. Onkocytologické stery z krčka maternice slúžia na zistenie prípadných bunkových zmien krčka maternice. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo nedá vylúčiť. Pre potvrdenie tehotenstva je potrebné realizovať odber krvi na beta HCG. Vzhľadom k okolnostiam však môže menštruácia meškať aj z iných dôvodov, nemusí sa jednať iba o tehotenstvo. Pri nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Herpes

    , Autor: Lina22

    Dobrý deň, som v 33 +2 tehotná a momentálne sa mi robí v jednom kútiku zrejme herpes, mám pálenie v kútiku. Môže to ublížiť nejak dieťaťu? Je nutné navštíviť lekára na vyšetrenie a stanovenie liečby? Len neviem či som niekedy mala pred tehotenstvom herpes.. pálenie kútikov som mala len neviem či sa to považuje za herpes .. ďakujem za skorú odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, herpes na pere nemá na tehotnosť vplyv, pretože to nie je primárna infekcia, ale opakovaná a Vaše protilátky chránia plod pred infekciou. Môžete si aplikovať Zovirax masť, je v tehotenstve bezpečná, herpes sa však stratí aj bez toho. Ak si nie ste herpesom istá, navštívte Vášho obvodného lekára.

  • Inbody meranie v 5.tyzdni

    , Autor: Jaja723

    Dobry den,
    V den ocakavanej menstruacie som netusila ze som tehotna a v praci sme mali moznost diagnostiky zlozenia tela, nieco ako inbody pristroj (tuk, vidcelarny tuk, %vody v tele atd). Funguje to na principe bioelektrickej impedancie cize telom prejde maly bezpecny elektricky prud. Pytali sa ma ci mozem byt tehotna, docitala som sa ze da to neodporuca v tehotenstve. Moj gynekolog na moju otazku odpovedal usmevne ze mozete ist aj na kyret ak sa bojite. Co mi neprislo tak vtipne. Co si o tom myslite? Dakujem krasne za odpoved ????

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, z preventívno bezpečnostných dôvodov sa v tehotenstve neodporúča viacero vyšetrení. Tehotenstvo je jednou z kontraindikácii bioelektickej impedancie. Ak nemáte žiadne ťažkosti, jedná sa o žiadané tehotenstvo a výsledky doterajších vyšetrení a USG boli v poriadku, môžete v tehotenstve pokračovať. Odporúčam realizovať PTS (prvotrimestrálny screening) v 11. až 14. týždni tehotenstva. Odsledujte si to.