Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,290 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Možná otrava jedlom

    , Autor: AlenkaMacejkovic

    Dobrý deň, som v 20tt+4, už aj po veľkom sone, bábätku vyšli podľa slov excelentné výsledky, pohyby vďaka Bohu taktiež cítim. Čo ma však trápi je to, že som si pred dvoma dňami varil obed, a žiaľ, z mojej hlúposti, som si dala variť aj jeden veľký zemiak, ktorý bol po ošúpaní zelený. Nijak som to neriešila…len ho viac ošúpala, aby som sa zbavila tých zelených častí. No a tieto zemiaky som spolu s mäskom mala na obed dva dni po sebe. V momente prišla hnačka. Najskôr som nevedela, že z čoho, ale potom som si uvedomila, že ten zemiak zrejme nebol OK, a vygooglila som si, že som sa mohla priotráviť solanínom. Včera som bola s mužom na takej “zdravotnej” prechádzke, a aj som sa pozvracala. Dnes som sa nad ránom zobudila na akúsi nevoľnosť. Chcem sa vás opýtať, či to nejako mohlo uškodiť bábätku, veľmi sa oň bojím a najbližšiu poradňu mám v pondelok. Za vašu odpoveď vopred veľká vďaka!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínané tráviace ťažkosti nemuseli byť spôsobené zemiakom, navyše, ak bol dostatočne tepelne opravovaný. Odporúčam dodržiavať pár dní diétu, piť dostatočné množstvo tekutín. Absolvujte tehotenskú poradňu podľa odporúčania. Samozrejme, pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte tehotenskú pohotovosť.