Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,097 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • info vysetrenie

    , Autor: schisha008

    Pan doktor, prosím Vás, ako sa postupuje na prvom vysetreni ked pride pacientka k lekarovi s tym, ze jej vysiel pozitivny tehotensky test. Podla poslednej menstruacie by som mala byt cca v siestom tyzdni, lekar ma vysetril fyzicky, pozrel na sone odmeral si gestacny vak ale nepovedal mi ani v kolkom tyzdni som, iba ze to vyzera dobre, a o tyzden mam prist na kontrolu. Divne mi bolo ze mi nezobral ani krv, pretoze to planoval uz po vysadeni antikoncepcie ale doteraz tak neurobil, mam ziadat na dalsom vysetreni aby mi ju zobral? Pytam sa pre istotu, mozno je este nato cas, ale pre istotu sa Vas opytam.
    Dakujem vopred za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je možné, že ešte nebolo vidieť vitalitu, teda či je prítomná srdcová aktivita, preto Vám odporučil kontrolné USG o týždeň, kedy by už malo byť vidieť byť srdce. Ak bude tehotenstvo vitálne, budú Vám realizované všetky vstupné vyšetrenia a zavedený tehotenský preukaz. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.