Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,309 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Cyclo 3 fort uzivanie

    , Autor: Krasti

    Dobrý deň, chcem Vás poprosiťvyjadreniu sa výsledkov krvi v 2.TRIMESTRI-HGB 130, HCT 0,4, TROM 312,podľa gyn. mam vraj hustú krv, s nabehol na trombózu, doporučila mi užívať cyklo 3 fort.. Sú tie výsledky podľa Vás tak zle? Chcem sa vyvarovat užívaniu liekov, ktoré mi v zásade netreba alebo môžu spôsobiť vedl. účinky. Ďalej by ma zaujímalo, morfologicky usg mi riešila priamo gynekologička, viem, že existujú aj špecializované platené ambulancie, ktoré navštevujú tehulky.. Nakoľko sú prosím vas 'presnejsie' tieto vyšetrenia, nakoľko mám pocit, že mi len zbežne pozrela organy dieťatka a o nameraných hodnotach som sa veľa nedozvedela.??som v 21.tyzdni, nie je neskoro riešiť toto vyšetrenie a je treba radšej ho riešiť u špecializ.strediska, akú má výpovednú hodnotu o možnom poškodení dieťatka?
    Dakujem Vám pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, uvedené výsledky máte v norme. Sú to hodnoty krvného obrazu, nie koagulačné parametre. Z uvedeného sa nedá hovoriť o hustote krvi. Čo sa týka špecializovaných USG vyšetrení, tie realizujú iba lekári so špecializáciou z fetomaternálnej medicíny. Morfologický USG sa realizuje medzi 20.-22. týždňom tehotenstva. Na tieto špecializované USG vyšetrenia je vhodné sa objednať s predstihom, nakoľko ich nerobí veľa lekárov. Vrámci tohto vyšetrenia sa dajú odhaliť malé aj veľké vady plodu. V prípade ich odhalenia sa tehotnej vysvetlí ďalší postup, v niektorých prípadoch aj nutnosť ukončenia tehotenstva, či odporúčanie rodiť v zdravotníckom zariadení, ktoré má v blízkosti detské kardiocentrum, či detskú chirurgiu.