Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesti

    , Autor: Bora2001

    Dobrý deň, momentálne som 33+0. Pred týždňom bol krcok 30,00. Už 3 deň pocitujem menštruačné bolesti v obladti brucha a podbruska. Bolesti su bez tvrdnutia. Chcela by som sa spýtať, či sa môže jednat o falosne kontrakcie alebo o roztahovanie maternice. Su normalne taketo bolesti v tomto tyzdni? Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, maternica sa každým dňom zväčšuje, rovnako ako plod, ktorý tlačí na steny maternice a jedná sa skôr o tlakové bolesti. Takto sa Vám však neviem objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Druhý trimester

    , Autor: Florencia 5

    No ešte nadviazem na predchádzajúcu otázku ja už som v druhom trimestri každý hovorí že by sa mi malo polepšit ale mne je horšie som viac unavená ako v prvom a mám silné nechutenstvo jem nasilu ale chcem len vediet či je to normálne že mam nechutenstvo v druhom trimestri bolesti v podbrušku úplne odzneli a stále som unavená. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, niektoré pacientky trpia spomínanými ťažkosťami aj prakticky počas celého tehotenstva. Nepoznám však výsledky Vašich vyšetrení, minerálov, krvného obrazu, … preto sa Vám takto neviem objektívne vyjadriť, či je potrebné podávať infúznu liečbu alebo nie. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov. Ako som už písal, v prípade pretrvávania ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Špinenie v 14tt

    , Autor: MirkaRu

    Dobrý deň pán doktor,

    Mala by som otázku ohľadom špinenia. Práve som začala 14tt a včera som mala na nohavičkách slabý hnedkastý výtok. Pociťujem iba jemné tlaky a sem-tam pichnutie v podbrušku. Žiadne bolesti alebo kŕče nemám. Dnes sa mi objavilo na toaletnom papieri po utretí opäť slabučké hnedé špinenie - ako vlasočníčky. Pichám si Clexan 0,4 a berem progesteron 2x1.
    Mala by som sa nejako znepokojovať alebo je to ešte v tomto štádiu normálne.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie, najčastejšie hnedým výtokom, do 16. týždňa je pomerne časté. Je spôsobené tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Ak si navyše aplikujete nízkomolekulárny heparín a máte teda krv riedenú, pravdepodobnosť zašpinenia je vyššia. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Bolesti

    , Autor: Katka83

    Dobre rano, pan doktor dnes som zacala 20tt pobolieva ma pod bruchom alebo v boku , od 19tt ma pobolieva takto,bez spinenia.
    Na poradni som dostala magnezium , dupaston a kyselinu listovu. Nebola som otvorena ani krcok sa neskracoval. Myslite , ze je dovod na obavu? Prve tehotenstvo skoncilo v 28tt na abrupciu placenty. Na pohotovost mam obavu ist, ze ma poslu domov lebo nekrvacam. Prosim poradte mi ci je lepsie ist rano za svojim gynekologom alebo navstivit pohotovost , dakujem vam velmi pekne za radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, maternica sa každým dňom zväčšuje a tým dochádza k naťahovaniu väzov závesného aparátu maternice, čo môžete pociťovať ako ťahové, či pichavé bolesti po stranách podbruška, ako aj v pošve. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Vzhľadom k anamnéze však chápem Vaše obavy. Vždy platí, že v prípade ťažkostí, ako aj nejasností je vhodnejšie navštíviť obvodného gynekológa alebo navštíviť gynekologickú pohotovosť.

  • Tupá bolesť v pošve

    , Autor: Florencia 5

    Práveže táto Tupá bolesť je vo vnútri v pošve nie v podbrušku preto sa chcem spýtať či je takáto bolesť normálna dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri zväčšovaní sa maternice sa naťahujú väzy závesného aparátu, ktoré sú, ako po stranách maternice, tak aj v oblasti krčka maternice. Práve naťahovanie väzov v oblasti krčka maternice môže žena vnímať ako pichavé, ale aj tupé bolesti v pošve. Odsledujte si to.

  • Tupá bolesť v pošve

    , Autor: Florencia 5

    Ešte som zabudla podotknúť že užívam vaginálne progesteronelle a bola som pozitívna na streptokoka. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Progestanelle nemá vplyv na rast maternice, ani na spomínané bolesti. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.