Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,014 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Tmavohnedy vytok v 10 tyzdni

    , Autor: Kacerik23

    Dobry den, uz 6 den mam hnedy vytok vzdy po utreti. Kedze zijem v UK, ku gynekologovi nemam sancu sa dostat a obvodny lekar mi iba skontroloval moc, ktory bol v poriadku. Prvy ultrazvuk ma caka az o tyzden a hoci som obvolala aj nemocnice, nikto mi nevie pomoct. Viem, ze na SK nadadzuju dephaston a ascorutin, ale tu sa k nim nedostanem. Bolesti brucha nemam, iba take tie vnutorne natahovacie pocity. Nebyvalo mi zle uz od zaciatku, prsia som mala citlive ale potom to ustupilo. Momentalne som len unavena a ospala, krutieva sa mi obcas hlava. Je moje babo v ohrozeni? Velmi sa bojim, ze by mohlo ist o tichy potrat.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie do 16. týždňa tehotenstva je najčastejšie spôsobené tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Ak sa nejedná o silné krvácanie, ale iba o špinenie, hlavne po utretí, nemusíte sa obávať. V tomto týždni aj tak veľa neviete ovplyvniť.