Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
13,790 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Potrat

    , Autor: Jankav

    Dobry den,

    Dnes som bola na kontrole u gyn.a mi oznamila,ze neeviduje cinnost srdiecka u plodu a som potratila. Som v 8tt+3 (posl.mens.19.3.). Poslala ma na kyretaz. Nemam ziadne bolesti,nekrvacam,nic. Plod ma velkost 18.8mm.

    Je mozne,ze cinnost srdiecka moze byt vidiet az v neskorsom tyzdni? (Na roznych forach som sa docitala,ze mali mamicky takuto skusenost).

    Dakujem

    Jana

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, s najväčšou pravdepodobnosťou sa jedná o Missed Abortion, teda zamlčaný potrat. Nemusíte mať žiadne ťažkosti. V 9. týždni už musí byť jednoznačne viditeľná akcia srdca.

Podobné otázky

  • Výsledky 1. a 2. skriningu

    , Autor: PauliBari

    Dobry den,

    Chcela by som sa spytat pri prvom skriningu v 12tt mi vysli vraj velmi dobre vysledky s tym, ze hodnota NT bola 1,1. Pri druhom uz vysli vysledky zle so zvýšeným rizikom na DS s mierkou 1:260. Mam z toho akurat tak nervy lebo mi vravia, ze to niesu az tak zle vysledky. Mam 28 rokov a pred tymto tehotenstvo som prekonala spontánny potrat v 8tt.
    Aky je prosim Vas názor na moju situáciu? Som objednana na dalsie krvné testy a na morfologicky ultrazvuk.

    Dakujem velmi pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, aj keď chápem Vaše znepokojenie, iba na základe opisovaných okolností sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní a absolvujte odporúčané vyšetrenia.

  • Laparoskopicka serklaz

    , Autor: Zuzu1987

    Dobrý deň. Som po 3 potratoch 21tt, 14tt a 16 tt. Príčinou bol makky krčok maternice a predčasne pôrody. Bolo mi odporučená serklaz pred tehotenstvom. Máte s tým nejaké skúsenosti? Ako je šanca vynosiť dieta? Je nutne ležať pocas tehotenstva? Ďakujem .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ešte som sa nestretol so cerclage realizovanou pred tehotenstvom, takže sa Vám neviem vyjadriť. Vzhľadom k okolnostiam sa u Vás dá rozmýšľať o profylaktickej cerclage, ktorá sa realizuje na konci prvého trimestra.

  • Stlačenie podbruska

    , Autor: Krokodil

    Dobrý deň pán doktor včera sme spolu spali s mužom som v 10tt a išli sme tak z boku manžel sa nejako pozabudol a keď prirazal tak ma držal za pod bruško a pri prirazany mi ho veľmi stlačil až potom si to uvedomil bude bábätko v poriadku? Je chránené? Prejaví sa potrat krvácaním v tomto týždni? Teraz ma v podbrušku na tej strane dosť pichá ale nekvacam prejavil by sa potrat krvácaním? Naozaj veľmi pekne ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, zárodkok je v maternici dobre chránený, nemusíte sa báť. Odsledujte si to. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Klitoralny orgazmus v 1 trimestri

    , Autor: Krokodil

    Dobrý deň pán doktor som v 1 trimestri a chcem sa spýtať ci môže nejako klitoralny orgazmus spôsobiť potrat a ci ak mám rizikové tehotenstvo môžem vôbec dosahovať orgazmus je to bezpečné? Ďakujem vam

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nepoznám žiadne bližšie informácie, či okolnosti týkajúce sa Vášho zdravotného stavu, ale ak Vám nebolo vyslovene zakázané mať pohlavný styk, nemusíte sa obmedzovať. Pri nejasnostiach sa nebojte pýtať Vášho obvodného gynekológa.

  • Užívanie liekov na zavraty

    , Autor: Janka krtkova

    Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať, či máte skúsenosti s tehotnymi ženami uzivajucimi liek na závraty Meniserc 24. Dlhodobo mávam závraty a užívam ho dlhšiu dobu. Zaujíma ma či nie je nevhodné jeho užívanie počas tehotenstva, keďže ho musím dlhodobo užívať . A plánujeme rodičovstvo . Môj neurológ v tom nevidí problém , chcela som aj názor gynekológa pokiaľ ste sa s tým stretol. Či nemôžem ublížiť plodu alebo spôsobiť zastavenie vývoja plodu. Alebo potrat. Lekári mi to vylúčili len si chcem byť istá.
    Ďakujem pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, čo sa týka spomínaného preparátu, nie je známe, či má vplyv na plod, ani či sa vylučuje do materského mlieka. Osobne však s týmto preparátom nemám žiadne skúsenosti.