Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Aspirin c

    , Autor: Baxira

    Dobrý deň, pán doktor,
    v čase, keď som ešte nevedela, že som tehotná, som užila Aspirin C na zmiernenie bolesti hlavy. Predpokladala som, že táto bolesť súvisí s nadchádzajúcou menštruáciou (užila som ho asi 3 dni pred predpokladaným dátumom menštruácie). Tá sa však omeškala a na 4. deň po meškaní som si urobila tehotenský test, ktorý vyšiel pozitívny. Ku gynekológovi idem až o týždeň, preto sa chcem opýtať, či môže mať Aspirin C v tomto prípade negatívny vplyv na tehotenstvo.
    Ďakujem Vám za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, liek sa neodporúča užívať ženám, ktoré sa snažia otehotnieť. Ak to je nevyhnutné, podáva sa dávka čo najnižšia a doba liečby má byť čo najkratšia. Počas I. a II. trimestra sa liek môže podať iba ak to je nevyhnutné. Liek je kontraindikovaný v III. trimestri tehotenstva. Nemusíte sa obávať.

Podobné otázky

  • prietoky a zaostavajuci vzrast

    , Autor: Zuzana 1993

    dobry den,
    zaujimal by ma vas nazor
    dnes som bola na Screening ... som v 30+1tt moje dieta zaostava v zraste nejake dva tyzdne cca dieta vyzera na 27+4 od zaciatku tie prietoky nie su dobre beriem aspirin celu dobu harmony test aj amniocenteza boli negativne na nejake vrodene vady a prietoky som mala RI 0,77 ... co si mslite o tychto hodnotach a ako to mozno bude pokracovat ? myslite ze bude nutna hospitalizacia? mam sa hlasit v uzorok do poradne pre rizikove tehotenstva
    dakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, iba na základe jednej hodnoty rezistenčného indexu (RI) sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Nepoznám ostatné parametre a výsledky vyšetrení, preto sa Vám neviem takto bližšie objektívne vyjadriť. Pravidelné sledovanie je však určite potrebné. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.