Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,413 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Vysledky

    , Autor: Samo

    Dobry den pan doktor chcela by som sa spytat na vysledky : som v 12+5tt a mala som prvy sceening
    Vysli mi hodnoty : CRL 65,6 - 12,6 , NT 2,4mm
    Velmi ma znepokojilo vraj 2.5 je hranicne a mne namerali 2,4 je to v poriadku pan doktor nemam sa znepokojovat? Nosna kosticka tam bola to hned povedal lekar len toto NT ma znepokojuje je dovod na obavy alebo 2,4 je este v poriadku? Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, hodnota NT je v norme, nemusíte sa znepokojovať.

Podobné otázky

  • Vplyv tyroxinu na ogtt

    , Autor: Ivka T.M.

    Dobrý deň, chcem sa opýtať či majú výsledky glukozového testu nejakú výpovednú hodnotu ak som hodinu pred ogtt užila tyroxin 125 keďže som nevedela že by sa nemal..výsledky mam nalačno 4,31 po hodine 7,23 po 2 hodinách 5,84. A ešte sa chcem opýtať či sú výsledky relevantné ak ma 20min po vypití roztoku prehnalo. Ďakujem za váš čas a vašu odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, užitie jednej tabletky thyroxínu nemá vplyv na výsledok oGTT testu. Ak došlo iba k jednorázovej stolici, a nie k opakovaným hnačkám, vplyv by to tiež nemalo mať.

  • Ultrazvuk v 21 tt- výsledky

    , Autor: Gaby93

    Dobrý deň, boli sme dnes na morfo ultrazvuku v 21 tt a všetko je v poriadku ale mozgová kôra (myslím) má 9,5mm- 10mm je hranica. Vraj keď sa prekročí táto hranica mozog nemá kam rásť a vznikne nejaký hydrocefalus. Lekár vravel že v tomto štádiu je už tendecia zmenšovať sa, takže rásť alebo teda hrubnúť by nemal.. Ale tak,, nemal by" to je také viete.. Neupokojujuce.. Máte skúsenosti s niečím takým? Nebude už hrubnúť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak boli všetky výsledky morfologického (genetického) USG vyšetrenia v poriadku, nemusíte sa obávať. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov. Zbytočne sa umelo neznervózňujte. Odporúčam sa objednať aj na fetálny USG, ktorý sa realizuje cca v 30. týždni tehotenstva.

  • pohyby babatka

    , Autor: VL95

    Dobry den pan doktor. Som v 29tt. Je podla Vas prosim v poriadku ak sa posledne dva dni pohyby babatka zvysili a su naozaj intenzivne v noci aj cez den-niekolkokrat do hodiny? Placentna je vraj nizko, no krcok by mal byt podla posledneho vysetrenia v tomto tyzdni uzatvoreny.
    Dakujem Vam za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, intenzita a frekvencia pohybov plodu je veľmi individuálna a záleží od viacerých okolností. Ak boli výsledky všetkých vyšetrení v poriadku, nemusíte sa obávať, Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Ozvy

    , Autor: Dušana_1

    Dobrý deň, pán doktor,

    V sobotu som bola hospitalizovaná, lebo som mala pocit, že cítim slabé pohyby. Na CTG a sone bolo všetko Ok, CTG zaznamenal vyše 30 pohybov aj keď ja som ich necítila, asi tým, že mám placentu na prednej stene. Odvtedy nebol problém, priebežne počas dňa som cítili bábätko, ďalších 6 monitorov ok. Posledný keď ma šli prepustiť avšak na chvíľku zaznamenal pokles oziev - lenže neviem či sa mi to posunulo a sonda sa zošmykla, pani sestrička tým tiež pohýňala, lahla som si na bok, držala sondu a zas bol monitor ukážkový. Najprv mi povedali ze to je ok lebo to nie je pokles, potom ze ano je to pokles. Avšak hospitalizáciu neukončili. Čo mi nevadí, radšej nech to 100x skontrolujú. Ďalší monitor bol pekný, minimálne do stredy tu urcite budem. Pan doktor, je to podla vas ok ? Zevraj na nejaky stah zareagovalo babatko zle, ale tie stahy som mala uz aj predtym a nikdy neklesli ozvy. Ak to bolo jednorazove, je to v poriadku ak nasledujucich neviem 10 monitorov bude ok ? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, pravdepodobne sa u Vás jednalo o sporadickú deceleráciu so spontánnou úpravou. Ak sú výsledky vyšetrení, najmä prietokov, biometrie plodu, množstva plodovej vody v poriadku, nemusíte sa obávať. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní lekárov zdravotníckeho zariadenia, kde ste hospitalizovaná.

  • Plodová voda

    , Autor: tatiana145

    Pekný deň chcela by som sa spýtať v piatok som bola u svojho gynekológa na poradni kde mi povedal ako mi robil ultrazvuk že mám menej plodovej vody a bábätko je tým pádom nejak stlačené.Som v 17tt
    Môže sa stať niečo bábätku ? Kontrolu mi dal o 2 týždne. Ďakujem veľmi pekne za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, iba na základe Vášho opisu sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Vo všeobecnosti, plodová voda slúži na vytvorenie priestoru medzi plodom a stenami maternice, aby sa mohol plod v maternici neporušene vyvíjať. Nevidel som však USG nález, nepoznám ani bližšie výsledky vyšetrení, ani ďalšie informácie. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, ktorého sa v prípade ťažkostí, či nejasností nebojte kontaktovať.