Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
11,700 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • HCG

    , Autor:

    Dobrý deň,

    rada by som sa opýtala na Váš názor so stúpajúcim hCG. Momentálne som v 8+5tt ale plod ma veľkosť 5,13mm. hCG 4.9. 207,4/ 8.9. 1109,50/ 10.9. 2792 / 18.9. 7670 / 25.9. 16600. Dnes srdečná aktivita no môj lekár si myslí že ide o neprosperujúce tehotenstvo. Prosím Vás o Váš názor. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, hodnoty betaHCG majú stúpajúcu tendenciu. Ak je prítomná akcia srdca, odporúčam prvotrimestrálny USG v 11.-13. týždni tehotenstva. Predpokladám, že datácia 8+5 je prepočítaná podľa poslednej menštruácie. Ak ste mali menštruáciu nepravidelnú, alebo ovulácia bola posunutá, je skôr vhodné prepočítať datáciu tehotenstva podľa USG.

Podobné otázky

  • Občasné pichnutie

    , Autor:


    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij


  • Tehotensky test

    , Autor:

    Dobry den, chcela by som sa spytat kedy najskor ukaze tehotensky test vysledok. Vdaka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizované tehotenské testy môžu byť falošne negatívne. Samozrejme, za istých okolností môže byť tehotenský test aj falošne pozitívny. Pre najobjektívnejšie potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva sa realizuje odber krvi na beta HCG.

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň, chcela by som Vás veľmi pekne poprosiť o Váš názor. Absolvovala som KET dňa 30.03.2021 (6 dňové embryjko, PM 11.3.21) v natívnom cykle, len s podporou progesteronu (vag., 2xd), po 14 dňoch bolo HCG 926, rátam správne, že som dnes (19.4.21) v 5+4tt,t.z. prebiehajúci 6. týždeň? Je to v poriadku, že na usg dnes(19.4.) bol prítomný len gestačný vak, cca 13,7mm (na usg obrazovke, to ukazovalo 6+1tt??? ale to asi nebolo smerodatne).
    Ďakujem Vám veľmi pekne za Vašu odpoveď, s úctou A.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak bolo 30.03.2021 vložené 6 dňové embryo, tak 19.04.2021 ste 5+5 tt, teda v 6. týždni. Ak by si sadlo za USG prístroj 6 rôznych lekárov, každý by nameral o pár desatín milimetra, či milimeter rozdielnu hodnotu, čo zodpovedá rozdielu aj pár dní. Dôležité je, či gestačný vačok obsahuje aj embryonálne štruktúry a nie je prázdny.

  • Test

    , Autor:

    Dobry den chcela by som sa spitat na vas nazor co si myslite o tomto ci moze ist naozaj o tehotenstvo 18.3 som si pichla ovitrelle 20.3 som bola na inseminacii a teraz poslednych 5dni mi vychadazju pozitivne tehu testy spravila som si aj test Clearblue a test mi to vyhodnotil ako tehotenstvo 2 az 3 tyzden

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, keďže ste si pichli Ovitrelle (hCG hormón), ťažko sa takto vyjadriť, podľa mňa sa jedná o falošne pozitívny test. Tehotenstvo však nie je vylúčené. Je ešte príliš skoro a zbytočné si realizovať tehotenské testy.

  • Môže to byť tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý večer,
    mám taký problém alebo skôr už chaos že neviem na čom som a ku gynekológovi mi je ešte trápne ísť.
    S manželom sa snažíme o ďalšie bábo a teraz ako mi mala prísť perióda tak nastali tehotenské príznaky ako bolesť pŕs bolesť krížov a pod bruškom biely hustý výtok ktorý pred očakávanou periódou bol vodnaty a naťahovaci tak isto bolesť hlavy a sem tam výkyvy točenie hlavy no menštruácia zatiaľ neprišla hoci mešká len druhý deň a tehotenský test mi ukazuje ducha ako sa tomu hovorí alebo skôr negatívny neviem to presne určiť no mne sa zdá že tam je // ale úplne slabá. Čo to môže byť? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odporúčam si to odsledovať a test realizovať o dva týždne. Nevylučujem, že ste tehotná, tehotenský test, ktorý je realizovaný priskoro môže byť falošne negatívny. Pre jednoznačné potvrdenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý realizuje odber krvi na beta HCG.