Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,013 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Tehotna nie?

    , Autor: Frcka1

    Dobry den uz dlho pocitujem v bruchu pohyby podobne ako v tehotenstve, uz som z toho zufala, vylakalo ma to az tak ze som isla ku gynekologovi, na preventivnu prehliadku, samozrejme ze som mu nepovedala ze mam pocity podobne ako v tehotenstve, teda tie pohyby, podotykam je to skoro kazdy den ..lekar ma vysetril a vraj vsetko v poriadku, ukludnila som sa no stale to vtom bruchu citim, najma v podbrusi...otazka: snad ked ma lekar vysetril tak nieje moznost ze by som bola napriek tomu tehotna, ukludnujem sa tym ze predsa len vaginalnou sondou by urcite videl.keby som bola ze?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, mohli ste to lekárovi povedať. Osobne si skôr myslím, že príčina bude v črevách. Pohyby plodu je možné cítiť od 18. týždňa, čo by na USG bolo jednoznačné. Pri pretrvávaní ťažkostí bude vhodné navštíviť Vášho obvodného lekára, ktorý Vás pripadne odošle na chirurgiu alebo gastroenterológiu. Dôležité je tiež vylúčiť napríklad celiakiu, pripadne iné možné ochorenia. Keďže však nepoznám žiadne bližšie informácie, neviem sa Vám bližšie vyjadriť, ale ak na gynekologickej prehliadke bolo všetko v poriadku, problém bude niekde inde.