Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
9,641 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň Pán doktor chcem sa opýtať môžem otehotnieť počas menstruacie ak sme mali pohlavný styk a ušlo partnerovi beriem aj antikoncepciu ale teraz mám pauzu lebo mám ten menzes ďakujem za vašu odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak užívate tabletky hormonálnej antikoncepcie pravidelne, ste chránená aj počas sedemdňovej pauzy, kedy sa dostavuje krvácanie z vysadenia. Nemusíte sa obávať.

Podobné otázky

  • Bylinkový čaj +posilnenie imunity

    , Autor:

    Dobrý večer som v 36.tt a mam pocit, že moje horné dutiny s ktorými mam problém každý rok sa zapaluju. Pred tehotenstvom som to riešila bylinkovými čajmi takže ci môžem požívať v menšej dávke a slabšie odvary z:
    materinej dúšky (1 šálka každý 2 deň)
    Lipa
    Šípky
    Echinacea a z týchto troch 1-2 šálky denne?
    A salviu len na vykloktanie?
    A ešte jedna otázočka dostali sme peľové zrnká môžem denne zjesť 1kavovu lyžičku?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, čaje so spomínaných byliniek môžete piť. Peľové zrnká by sa nemali konzumovať hlavne v I. trimestri. Nemám s nimi skúsenosti, preto sa Vám neviem vyjadriť, ak však nemáte alergiu, myslím si, že Vám neuškodia. Je to skôr otázka na ľudí, ktorý sa týmito produktmi zaoberajú.

  • Hnačka v tehotenstve

    , Autor:

    Dobry deň, som v 12tt a poslednú dobu ma trápi riedka stolica pri rannej potrebe, nechodim veľa krát za deň ale trápi ma to už dlhšie na poradňu idem až o 4 týždne. V čom by mohol byť problem?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, príčin Vašich ťažkostí môže byť viacero. V tehotenstve vplyvom hlavne hormonálnych zmien dochádza k viacerým zmenám. Ak sa nejedná o opakované hnačky, ale iba o redšiu stolicu a ťažkosti nastali počas tehotenstva, môže to byť spôsobené tým. Rovnako tak, ak došlo k úprave stravy, aj to môže mať vplyv. Príčiny však nemusia súvisieť s tehotenstvom. Takto sa Vám bližšie neviem vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného lekára.

  • Intralipidy

    , Autor:

    Zdravim Vas, pan Doktor,
    mozte mi, prosim poradit, lebo s imunologickou sa tazko spojim... Neodpisala mi uz tyzden... Ide o to, ze chodim na intralipidy v tehotenstve. Vlastne cele tehotenstvo kazde 2,5 tyzdna. Dr. mi na zaklade vysleskov z imunologie odporucila tieto intralipidy infuzie do 17-18tt. ALE mne posledne 2 infuzie vychadzaju na 16+4tt a 18+4tt. Poslednu musim dat na 2 tyzdne.
    Pan Doktor, podla Vas, staci ist poslesnykrat 16+4tt alebo radsej aj 18+4tt.nemoze sojovy intralipod uskodit v 18+4tt? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, toto je skôr otázka na imunológa, ale z gynekologického hľadiska Vám posledná infúzia v 19. týždni neuškodí.

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň som 17 týždni tehotenstva chcela by som sa opýtať lekár mi nasadil macmirror 500.
    Okrem toho beriem clexan, dufaston, a euthyrox.
    Chcem sa opýtať či je dobre nasadiť aj probiotika gynimum. A ako ich užívať. A chcem sa opýtať keď bábätko malo v 11 týždni TT Crl 10. Je to niečo zlé.
    Ďakujem vopred za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, vaginálne probiotiká sú vhodné, začnite však s ich užívaním až po doužívaní Macmiroru. Podľa opisu celkom nerozumiem hodnote CRL, preto sa Vám neviem bližšie vyjadriť.

  • Farbenie vlasov

    , Autor:

    Dobrý deň som v 15 tt chcela by som sa spýtať či nejako neuškodí plodu farbenie u kaderníčky.
    Naposledy som si ich farbila nejak tesne pred zistením tehotenstva.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, v súčasnosti sa používajú farby na vlasy, ktoré nemajú vplyv na tehotenstvo.