Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Makky otvoreny a skrateny krcok v 30tt

    , Autor: linda148

    Dobry den pan doktor,
    Chcela by som vas pekne poprosit o nazor. Som v 30 tt a mala som intenzivne tvrdnutie par dni a menstruacne bolesti tak som zasla na kontrolu a mudr. Zistil ze je hrdlo presiakle, asi 2cm, vonkajsia branka na prst otvorena, vnutorna uzavreta. Vak blan intaktny. Cervikometria 31mm. Doteraz bolo vsetko v poriadku mala naliehala KP teraz je uz otocena dole hlavou. Rovnaky nalez som mala aj pri prvom tehotenstve ale uz v 25+3tt. Porodila som predcasne v 34tt lezala som v nemocnici a uzivala som utrogestan 2-0-2 a magnezium rovnako mam nasadene aj teraz. Pri prvom tehotenstve mi vyslo z vyteru z posvi Pseudomonas a mala sa narodila tiez s masivnou infekciou pseudomonas takze to mohla byt pricina. Teraz mi nadadili pre istotu Macmiror raz tyzdenne kym cakam na vysledky vyteru ktory bude v piatok. Moja otazka je myslite si ze sa mi podari dieta donosit do nejakeho bezpecneho tyzdna aj ked uz je nalez takyto? Snazim sa oddychovat a polyhovat ale nelezim cely den a aj chodim male poschodovy dom takze aj po schodoch. Je na mieste hospitalizacia? Dakujem pekne za vasu odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, šanca na donosenie tu je, pokračujte v nasadenej liečbe, vyčkajte na výsledky kultivácie, dodržujte kľudový režim. Ak nemáte tvrdnutie podbruška, v nemocnici Vám inú liečbu nedajú. Odsledujte si to. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.