Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Kvapôčky

    , Autor: Kukuricka

    Dá sa z kvapociek lásky otehotnieť ak sú na vrchu pošvy alebo na rodidlach ? Môžu sa nejako dostať dnu ? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste nemali nechránený pohlavný styk, tehotná nebudete. Či sa jedná o prostatický sekrét (kvapôčky lásky) alebo o ejakulát, ak sa nedostal do pošvy, či už pri nechránenom pohlavnom styku alebo mechanicky zanesením do pošvy, tehotná nebudete. Môžete byť kľudná.

Podobné otázky

  • Otehotnenie kvapkami

    , Autor: Maja9511

    Dobrý deň, dá sa otehotnieť ak sa priateľ dotýkal svojho penisu a mal na jeho vrchole kvapôčky lásky, ktorých nevie či sa dotokol a potom o 10 minút mi vopchal na 100% suché prsty do vagíny asi na 10 sekúnd a potom si uvedomil že sa dotýkal penisu tak si utekal umyť ruku čistou vodou. Mohlo sa stať že by som aj tak otehotnela ak od toho ubehlo 5 dní a nemám žiadne problémy ani príznaky ako zmenený výtok ani nič tomu podobné? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, uvedeným spôsobom sa otehotnieť nedá. Nemusíte sa obávať. Dobudúcna sa však podobným praktikám snažte vyhnúť.

  • Tehotenstvo a menštruácia

    , Autor: Maja9511

    Dobrý môžem sa spýtať, tri týždne dozadu sa partner dostal rukou do nohavičiek a predtým sa dotkol svojho penisu na ktorom mohol mať tzv. kvapôčky lásky, ale ruku mal suchú. O necelý týždeň som dostala silnú menštruáciu s normálnym červeným výtokom ktorá u mňa trvá priemerne 6 dní a tak aj trvala. Mohlo sa stať, že aj keď mal suchú ruku a mala som silnú menštruáciu tak by som mohla byť tehotná? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, uvedeným spôsobom sa otehotnieť nedá. Za daných okolností tehotná nebudete, nemusíte sa obávať.

  • Kvapka lásky

    , Autor: Lia123

    Dobrý deň, prvýkrát sme to s partnerom skúšali a mám strach že som otehotnela. Uspokojovala som ho po “prvom kole” orálne a rukou, a pár krát do mna v tom “prvom” zasunul než ochrany no nespravil sa. V “druhom kole” sa taktiež nespravil avšak taktiež zasunul pár krát. Naozaj sa bojím predejakulačného sekrétu a že by som mohla ostať tehotná. Je lepšie si dať ihneď tabletku “po”. Priateľ je neskúsený a obávam sa že “kvapôčky lásky” taktiež muž ovládať nevie. Je vysoká pravdepodobnosť že môžem vytbtehotná? Čo je v tejto situácii najvhodnejšia varianta ?
    Ďakujem vopred za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. K miere pravdepodobnosti sa Vám vyjadriť neviem. Potrebu užiť tabletku emergentnej hormonálnej antikoncepcie musíte zvážiť sama. Do budúcna odporúčam užívať jednu z foriem antikoncepcie, či už bariérovú alebo hormonálnu.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Lucka123456

    Dobrý deň pán doktor chcela by som sa opýtať či je možné otehotnieť keď manžel do mňa nevnikol len sa trel o posvu a ejakuloval potom vedľa môžem otehotnieť z kvapôčky lásky? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu opisovaných okolností tehotná nebudete. Uvedeným spôsobom sa otehotnieť nedá, nemusíte sa obávať.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Kika_d2

    Dobrý deň pán doktor, ja by som sa Vás chcela spýtať, kvapôčky lásky teda predejakulačná tekutina, môže obsahovať životaschopné spermie? Väčšinou som počula, že áno ale osobne nepoznám nikoho kto by otehotnel prerušovaným stykom tak, že chlap vytiahol v čas. Osobne praktizujem túto "ochranu" dobrých pár rokov a nejedna známa tiež, no ani u jednej nedošlo k tehotenstvu a nemyslím si, že by každá mala problémy s otehotniním. Ba počula som aj o tom, že veľa žien je tehotných no dochádza k samovoľnému potratu ešte skôr než by zistila, že je tehotná. A jediným znakom je meškajúca menštruácia ktorá sa neskôr dostaví. Tento jav sa u mňa už vyskytol a tak neviem čo môže byť z toho pravda a čo nie, preto by som bola zvedavá na Váš odborný názor.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, predejakulačná tekutina, alebo teda prostatický sekrét obsahuje životaschopné spermie, preto prerušovaná súlož nie je antikoncepcia a je pri nej šanca otehotnieť.