Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Vysledky druheho triple testu

    , Autor: Mirkovská

    Dobry den, dnes mi bol oznameny vysledok druheho Triple testu, ktory bol robeny v 17tt. Vysledok : zvysene riziko DS 1:60. V 11tt som bola na prvy 3D ultrazvuk kde bolo vsetko v poriadku, tiez mi vtedy robili prvy Triple test kde bolo vsetko v potiadku a lekar na zaklade vysledkov neodporucal AMC, vtedy riziko DS bolo 1:13 000. Prave som sa objednala na Trisomy test zajtra rano. Mam velky strach a vobec nerozumiem ako moze byt druhy test tak odlisny vo vysledkoch od prveho ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, celkom nechápem, prečo bol u Vás realizovaný Tripple test dvakrát. Je potrebné povedať, že Tripple test dokáže iba určiť, či máte alebo nemáte zvýšené riziko, že dieťa bude mať Downov syndróm alebo poškodenie neurálnej trubice. Nedokáže povedať, či dieťa je alebo nie je skutočne poškodené. Je pomerne veľké percento falošne pozitívnych výsledkov. Je veľmi ťažké sa bližšie objektívne vyjadriť. Ak ste už objednaná na Trisomy test, absolvujte ho, budete kľudnejšia.