Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
8,431 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Príznaky

    , Autor:

    Dobrý deň Chcrm sa spytat či môžem mať príznaky na zvracanie už začiatkom možno 3 týždňa ďakujem za odpoveď

Podobné otázky

  • Príznaky

    , Autor:

    Dobrý deň,
    Počas plodných dní sme sa aktívne pokúšali o bábätko a teraz je 8dní po ovulácii. Do menzesu mi ostáva ešte 9 dní. Posledné tri dni ale pociťujem pichanie a tlak v oblasti vaječníkov a maternice, cítim sa byť unavená, niekedy si až musím zdriemnuť, každú chvíľku chodím cikať, mám kyselinu, grgám až je to nepríjemné, vkuse mám pocit prejedenia aj keď sa vody napijem, prsia ma na dotyk celkom dosť pobolievajú, cítim v nich zvláštny tlak. Popri tom, mňa nebolia ani počas menzesu ani pred ním. Dnes som si všimla, že z krčka mi vyšla kvapka červenej krvi a hlien mám hustejší s jemným zafarbením, ale skoro to nevidieť a cítim tlak ako tesne pred menzesom. Je možné že sa jedná o uhniezdenie? Je mi jasné, že mi nemôžete dať umelé nádeje, ale neviem si to vysvetliť, hlavne tú krv z krčka, to som naozaj nikdy nemala. Prechladnutá nie som, gynekologické problémy som nikdy nemala. Aktuálne si riešim prechod medzi gynekológmi, takže zatiaľ ani na prehliadku neviem ísť až v júli. Menzes by som mala dostať 15. takže mám dva týždne ešte. No ale nerozumiem tomu čo sa mi deje. Celkom som na vážkach. K uhniezdeniu, AK, tak by malo dôjsť presne v týchto dňoch, čo to pociťujem. Potrebujem počuť názor odborníka...budem Vám povďačná za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, môže sa jednať o počiatočné štádium tehotenstva, takto sa Vám ale bližšie objektívne vyjadriť neviem. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie 14 dní si realizujte tehotenský test. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa, prípadne gynekologickú pohotovosť.

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň prosím vás aké je vysoké riziko pri nechránenom pohlavnom styku neejakuoval až mimo aké je tam riziko prosím vás ? Už sú to 3 týždne a mám mykozu a asi 5 dní od styku má strašne začali bolieť prsia už má bolia skoro 3 tyzdne a mz mám dostať zajtra myslite si že sú to príznaky mz alebo tehotenstva ? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, pri nechránenom pohlavnom styku bez ohľadu na ejakuláciu, je istá pravdepodobnosť tehotenstva. Spomínané príznaky môžu byť prejavom blížiacej sa menštruácie. Odsledujte si to. Ak sa menštruácia nedostaví a bude meškať 14 dní, realizujte si tehotenský test. Čo sa týka mykózy, ak dostanete v najbližších dňoch menštruáciu, počkajte na obdobie po menštruácii, mykóza sa počas menštruácie nelieči. V prípade pretrvávania ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenské príznaky

    , Autor:

    Dobrý deň môžem cítit tehotenské príznaky dva týždne od styku ? Alebo to môžu byť pms? Citlivé prosia ale nie moc a jemne bolesti v podbrušku ďakuje. Za odpoveď...mz mám dostať nejako za dva tri dni

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, teoreticky je to možné, nie však jednoznačné. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie 14 dní si realizujte tehotenský test.

  • Môžem byť tehotná?

    , Autor:

    Dobrý večer,
    Mešká mi menštruácia 5 dní. Pohlavný styk sme tento mesiac mali chránený, minuly mesiac som mala menštruáciu rovnako silnú ako iné mesiace aj napriek 4dňovému meškaniu. Nechránený prerušovaný pohlavný styk sme mali ešte pred poslednou menštruáciou, kde si je priateľ istý, že nič mu neušlo. Pre istotu som si po menštruácii spravila testy a všetky vyšli negatívne. Pri meškaní tejto menštruácie som si taktiež robila tehotenské testy (2 dni pred očakávanou menštruáciou, v deň očakávanej menštruácie a deň po nej) a všetky boli negatívne. Príznaky tehotenstva nemám. Iba teraz sa pridala mierna bolesť pŕs ako mi býva pred menštruáciou. Môžem byť tehotná z minulého cyklu aj napriek negatívnym testom?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr 14 dní meškajúcej menštruácie. Ak boli tehotenské testy minulý mesiac negatívne, nemyslím si, že ste tehotná. Odsledujte si to. Aktuálne počkajte, kým Vám menštruácia bude meškať 14 dní, realizujte si tehotenský test. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Enterokokus a stafylokokus

    , Autor:

    Dobry den, koncim 35tt. Z kultivacie mi vysiel pozitivny test na enterokokus faecalis = vsetko C, jedno R. A nalez stafylokokus epidermis ale k tomu nic nie je.
    Mam naordinovane vag tablety Macmiror.
    Avsak info mam lrn z sms. Netusim co tieto koky znamenaju pre mna a pre babatko??? tak isto uz ani nejdem k svojej gynek ale uz do nemocnice.

    Nemam ziadne priznaky resp problemy zkrz tychto kokov.

    Viete mi prosim povedat co tieto nalezy znamenaju ? A do kedy sa beru tieto lieky macmiror?
    Totiz este 5 dni mam brat vag progestanelle na krcok.

    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, obidve baktérie sú súčasťou pošvy. Staphylococcus epidermidis sa nelieči, Enterococcus sa najčastejšie dostane do pošvy zanesením z oblasti konečníka. Väčšinou je citlivý na všetky antibiotiká. Užívajte Macmiror dľa odporúčania večer pred spaním. Vyberte celé balenie. V tomto týždni už vplyv na plod nemá, vaginálna infekcia môže za istých okolností zvýšiť riziko predčasného pôrodu. Progestanelle užite po ukončený 35. týžden, následne začnite s užívaním Macmiroru. Pri nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.