Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,279 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • bolesti

    , Autor: Kukuricka

    Dobrý deň asi deň na strašne bolí v ľavom podbrušku myslím si že vo vajecniku za 7 dní mám dostať mz ..myslíte že to môže byť tehotenstvo ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, takto Vám to ozaj povedať neviem. Môže sa jednať aj o predmenštruačný syndróm, ťažko sa je takto objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Tvrdnutie bruška v noci

    , Autor: Liliana222

    Dobrý deň pán doktor,od 19tt som mala nepríjemné bolesti v podbrušku,v pošve a konečníku(pichanie),v krížoch,kostrči.Nasadila som si 2x1 magne B6 a bolesti takmer po pár dňoch sa zmiernili a objavia sa až po dlhej a rýchlej chôdzi, upratovaní.Teraz som v 21tt a odvtedy mi začalo tvrdnutie bruška ale len v noci aj to len 1-2krat.Zobudim sa nato nepríjemné pnutie a brucho je jak kameň.Je v poriadku mať tvrdnutie bruška v noci? Väčšinou je to vo fáze,keď vstanem a idem na toaletu a krátko po Tom príde to tvrdnutie.Poradňu mám o 10dní.Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pichavé bolesti mohli byť spôsobené naťahovaním väzov závesného aparátu maternice pri zväčšujúcej sa maternici. Väčšinou nasadenie magnézia pomôže. Či sa týka tvrdnutia podbruška, je to dosť individuálne, ale nie je ničím výnimočným tvrdnutie podbruška večer, či v noci. Môžete si zvýšiť dávky magnézia, aj na 3x2 tabletky denne. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Druhý trimester

    , Autor: Florencia 5

    No ešte nadviazem na predchádzajúcu otázku ja už som v druhom trimestri každý hovorí že by sa mi malo polepšit ale mne je horšie som viac unavená ako v prvom a mám silné nechutenstvo jem nasilu ale chcem len vediet či je to normálne že mam nechutenstvo v druhom trimestri bolesti v podbrušku úplne odzneli a stále som unavená. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, niektoré pacientky trpia spomínanými ťažkosťami aj prakticky počas celého tehotenstva. Nepoznám však výsledky Vašich vyšetrení, minerálov, krvného obrazu, … preto sa Vám takto neviem objektívne vyjadriť, či je potrebné podávať infúznu liečbu alebo nie. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov. Ako som už písal, v prípade pretrvávania ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Špinenie v 14tt

    , Autor: MirkaRu

    Dobrý deň pán doktor,

    Mala by som otázku ohľadom špinenia. Práve som začala 14tt a včera som mala na nohavičkách slabý hnedkastý výtok. Pociťujem iba jemné tlaky a sem-tam pichnutie v podbrušku. Žiadne bolesti alebo kŕče nemám. Dnes sa mi objavilo na toaletnom papieri po utretí opäť slabučké hnedé špinenie - ako vlasočníčky. Pichám si Clexan 0,4 a berem progesteron 2x1.
    Mala by som sa nejako znepokojovať alebo je to ešte v tomto štádiu normálne.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie, najčastejšie hnedým výtokom, do 16. týždňa je pomerne časté. Je spôsobené tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Ak si navyše aplikujete nízkomolekulárny heparín a máte teda krv riedenú, pravdepodobnosť zašpinenia je vyššia. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Bolesti

    , Autor: Katka83

    Dobre rano, pan doktor dnes som zacala 20tt pobolieva ma pod bruchom alebo v boku , od 19tt ma pobolieva takto,bez spinenia.
    Na poradni som dostala magnezium , dupaston a kyselinu listovu. Nebola som otvorena ani krcok sa neskracoval. Myslite , ze je dovod na obavu? Prve tehotenstvo skoncilo v 28tt na abrupciu placenty. Na pohotovost mam obavu ist, ze ma poslu domov lebo nekrvacam. Prosim poradte mi ci je lepsie ist rano za svojim gynekologom alebo navstivit pohotovost , dakujem vam velmi pekne za radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, maternica sa každým dňom zväčšuje a tým dochádza k naťahovaniu väzov závesného aparátu maternice, čo môžete pociťovať ako ťahové, či pichavé bolesti po stranách podbruška, ako aj v pošve. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Vzhľadom k anamnéze však chápem Vaše obavy. Vždy platí, že v prípade ťažkostí, ako aj nejasností je vhodnejšie navštíviť obvodného gynekológa alebo navštíviť gynekologickú pohotovosť.

  • Tupá bolesť v pošve

    , Autor: Florencia 5

    Práveže táto Tupá bolesť je vo vnútri v pošve nie v podbrušku preto sa chcem spýtať či je takáto bolesť normálna dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri zväčšovaní sa maternice sa naťahujú väzy závesného aparátu, ktoré sú, ako po stranách maternice, tak aj v oblasti krčka maternice. Práve naťahovanie väzov v oblasti krčka maternice môže žena vnímať ako pichavé, ale aj tupé bolesti v pošve. Odsledujte si to.