Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
9,349 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Styk

    , Autor:

    Dobry den chcem sa opytat mohla moja priatelka otehotniet ,ak som sa nemohol urobit a pocas styku sa mi po pol hodine zvliekil kondom a ostal dnu v pošve bojime sa preto lebo som sa dočital o kvapocke lasky ale pred sexom som si ju vytrel do servitky dal som si kondom a po pol hodine som zistil ze uz ho nemam kde ho mat mam a preto sme sa začsli báť či moze byt v tom ,pocas styku mala plodne dni... aka je šanca že bude tehotná ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak sa Vám stalo, že z chráneného pohlavného styku sa stal nechtiac nechránený pohlavný styk, tehotenstvo nie je vylúčené.

Podobné otázky

  • Pozitívny tehotenský test

    , Autor:

    Je možnosť ze mi tehotenský test ukáže pozitívny výsledok 9 dní od styku ďakujem za odpoved

  • tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý večer chcem vás poprosiť o radu minulý mesiac som mala menštruáciu ako nikdy, skoro žiadnu a trvala len jeden deň, tento mesiac som mala tehotensky test negatívny no menstruacia mešká uz 25dni keďže som bola na výlete tak som si dva dni vzala norethisteron na oddialenie no uz je to 6dni od vysadenia a menstruacia nechodi môže to znamenať tehotenstvo?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, takto je veľmi ťažké sa opbjektívne vyjadriť. Meškanie menštruácie môže byť spôsobené aj užitím Norethisteronu. Ak ste ho však užili už pri meškajúcej menštruácii, ťažko je to takto posúdiť. Ak nie je vylúčené tehotenstvo, teda že ste mali nechránený pohlavný styk, odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe beta-HCG, ako aj USG vyšetrenia vylúči alebo potvrdí tehotenstvo, prípadne stanoví ďalší postup.

  • Utrogestan a neidentifikovateľné bolesti

    , Autor:

    Dobrý deň, chcem sa opýtať na Váš názor,
    som v 28. tt , asi 2 dni som pri chôdzi a zmene polohy nôh cítila bolesť v podbrušku, niečo také akoby svalovicu, ťahala sa skôr do strán ku slabinám. Navštívila som pre istotu lekárku, tá sa ma pýtala či mám bolesti aj v kľude, povedala som že stalo sa mi v noci keď som sa zobudila na wc ale potom to prešlo. Na to mi lekárka povedala že to je na hospitalizáciu. Keď som jej začala ťažkosti opisovať ďalej povedala že to môže byť aj rozťahovaním panvy, že prvorodičky ťažko rozlišuju bolesť panvy a bolesť podbruška. Následne mi povedala že tak sa dohodnime že budete viac oddychovať. Na PN ma nevypísala. Pri kontrole ultrazvukom bolo všetko ok, len na dotyk sa jej zdal krčok mäkší tak mi predpísala utrogestan na mesiac pre istotu. Keďže pred tehotenstvom som aktívne a pravidelne športovala a počas tehotenstva sa tiež snažím zostať čo najviac aktívna pýtala som sa lekárky čo so športom. Vraj nech ho teraz vylúčim ale keď bolesti pominú môžem športovať vrámci možností samozrejme ďalej. Poradňu mám o 2 týždne, a neviem či mám byť dovtedy v kľudovom režime, alebo môžem absolvovať nejaké prechádzky a ľahké cvičenie. Bolesti pri chôdzi po asi 3 dňoch prešli, cítim ich len ráno po zobudení, kým sa rozhýbem na posteli a potom v stoji. Následne zmiznú, ale stále pretrváva taký pocit tlaku alebo pálenia v podbrušku, zvlášť keď potrebujem na toaletu alebo keď na to príliš myslím. Sú to také ťažko identifikovateľní pocity, uvedomujem si že sa až priveľmi sledujem a neviem či tie pocity nie sú už len v hlave... Nepríjemné pocity väčšinou poľavia po toalete alebo uvoľnení vetrov, prípadne keď nam tým nepremýšľam. Lekárka to uzavrela tak že vlastne nevieme od čoho to je, všetko je ok až na to že sa jej ten krčok zdal mäkší. Ak by mi tvrdlo brucho mám okamžite prísť, brucho mi ale našťastie netvrdne. Myslíte že to môže byť tým rozširovaním panvy, prípadne vetrami ktoré ma trápia celé tehotenstvo, alebo môže byť problém aj s tým makkším krčkom? Mám radšej voliť kľudový režim alebo sa môžem hýbať? A čo sa týka pohlavného styku- zdržať sa ho kvôli tomu krčku alebo to nie je potrebné ak je ultrazvukovo v poriadku? Môžem ho vlastne mať v kombináciis tým utrogestanom?
    Vopred ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, myslím si, že spomínané ťažkosti sú spôsobené s najväčšou pravdepodobnosťou rozťahovaním a zväčšovaním maternice. Ak je krčok neskrátený a uzavretý a všetky vysetrenia boli v poriadku, nemusíte sa obávať. Prechádzať sa môžete, cviky by som realizoval podľa uváženia. Pohlavný styk počas liečby Utrogestanom aspoň do 34. týždňa obmedzte. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo?

    , Autor:

    Dobrý deň,
    Spýtam sa, beriem antikoncepciu,pohlavný styk som mala 10.07. A krvácanie z vysadenia 16.07. Tehotenský test negatívny. To ma mätie, mám tehotenské príznaky ako bolesť krížov , rozšírené žily, stmavnuté prsné dvorce a tiež aj genitalie... dnes som bola na vyšetrenie z krvi Hcg moja hodnota bola 0.1 . Nerozumiem tomu.
    Môže to byť spôsobené antikoncepciu alebo tehotenstvom?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotná nie ste. Spomínané prejavy sú typické počas užívania hormonálnej antikoncepcie. Nemusíte sa obávať. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Orgazmus

    , Autor:

    Dobry den pan doktor, chcem sa opytat, momentalne som v 26tt a doktorka zistila, ze som uz otvorena na 10mm, dala mi na to lieky a samozrejme zakazala sex. A ja to chapem, nechcem nijak ublizit babatku, ani predcasne vyvolat porod, no ja mam niekedy taku chut, myslite ze aj vonkajsi orgazmus pri masturbacii by mohol uskodit? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, pohlavný styk je zakázaný vzhľadom k obsahu prostaglandínov v ejakuláte, ktoré spôsobujú dozrievanie a otváranie krčka. Klitoridálny orgazmus by vplyv mať nemal. Nepoznám však presný nález ani všetky informácie, preto sa neviem objektívnejšie vyjadriť.