Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
11,359 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Bolest hlavy

    , Autor: daika

    Dobrý den, prosim vas poraďte mi som v 8tt ,a už asi tri dni ma bolí strašne hlava,lieky brat nechcem žiadne,tlak mám nízky 105/55,pred týždňom som bola pri gynde a bábätku bilo srdiecko ale slabo,o dva týždne mám ísť na kontrolu,je to v poriadku s tým srdiečkom že ešte bilo slabsie, nasadila mi preistotu duphaston.dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nepoznám pojem “slabšie bitie srdca”.Sú iba dve možnosti, alebo je akcia srdca prítomná, alebo nie. Čo sa týka bolesti hlavy, odporúčam veľa tekutín, skúste si dať aj kávu.

Podobné otázky

  • Môže to byť tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý večer,
    mám taký problém alebo skôr už chaos že neviem na čom som a ku gynekológovi mi je ešte trápne ísť.
    S manželom sa snažíme o ďalšie bábo a teraz ako mi mala prísť perióda tak nastali tehotenské príznaky ako bolesť pŕs bolesť krížov a pod bruškom biely hustý výtok ktorý pred očakávanou periódou bol vodnaty a naťahovaci tak isto bolesť hlavy a sem tam výkyvy točenie hlavy no menštruácia zatiaľ neprišla hoci mešká len druhý deň a tehotenský test mi ukazuje ducha ako sa tomu hovorí alebo skôr negatívny neviem to presne určiť no mne sa zdá že tam je // ale úplne slabá. Čo to môže byť? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odporúčam si to odsledovať a test realizovať o dva týždne. Nevylučujem, že ste tehotná, tehotenský test, ktorý je realizovaný priskoro môže byť falošne negatívny. Pre jednoznačné potvrdenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý realizuje odber krvi na beta HCG.

  • Otazka

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor, posledné 2 dni sa necítim dobre. Termín pôrodu mám o týždeň (planovaná sekcia). Príznaky mam bolesť hlavy, slabosť , nameraná teplota je len 37.0-37.1 mám návaly tepla a samozrejme aj čerstvy negatívny Ag test z dneška. Môže to byť len zo stresu? Je to druha sekcia a na poslednej poradni bolo všetko v poriadku.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, môže sa jednať iba o dočasnú slabosť, prechladnutie, či nevoľnosť. Takto sa Vám však neviem objektivnejšie vyjadriť. Oddychujte, dodržujte pitný režim, aspoň 2 litre tekutín denne, užívajte vitamíny, skúsiť môžete užiť Paralen. Odsledujte si to. Nestresujte sa zbytočne.

  • Migréna

    , Autor:

    Dobrý deň,
    dnes mám bolesť hlavy-migrénu. Pred otehotnenim som nimi trpela často. Teraz počas tehu sa snažím bez liekov. Ale toto je už neznesiteľné až ma napína na vracanie. Dala som si polku paralenu ale to mi nezaberá. Mohla by som polku brufenu co viem, že mi naozaj zaberie.?Som v 15tt. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, Brufen je kontraindikovaný v treťom trimestri tehotenstva. Počas prvého a druhého trimestra tehotenstva sa liek nemá podávať, pokiaľ to nie je jednoznačne nevyhnutné. Odporúčané je podávanie nízkych dávok a čo najkratšia dĺžka podávania.

  • Bolesť hlavy

    , Autor: zoja

    Dobrý deň,

    Som v 18tt mávam silné bolesti hlavy. Väčšinou trvajú 3 dní potom ustúpia a za ďalšie tri dni zas vzniknú. Keď sa to nedá vydržať dám si paralen alebo panadol. Je bolesť hlavy v tehotenstve normálna ? Pred tehotenstvom som mala migrenozne bolesti hlavy keď som brala antikoncepciu. Mám to riešiť a neurológom? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste už mali migrenózne ťažkosti pred tehotenstvom, je vhodné navštíviť neurológa, alebo sa s ním aspoň telefonicky poradiť. Osobne si myslím, že bolesti s tehotenstvom nesúvisia.

  • Ibalgin v tehotenstve

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor, v desiatom týždni tehotenstva som nerozvazne užila tabletku ibalginu na bolesť hlavy. Chcem sa spýtať ci práve v tomto klucovom prvom trimestri môže takáto tabletka spôsobiť nejaké poškodenie plodu?Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nemyslím si, že jedna tabletka spôsobí poškodenie plodu, nemusíte sa obávať.