Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
8,431 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotna

    , Autor:

    Dobrý deň, som asi v druhom mesiaci tehotenstva a moja otázka spočíva v tom, že som brala antidepresiva miraklide a mirzaten a brala som ich aj keď som nevedela ze som tehotná. Potom som ich zo dňa na deň vysadila co mi spôsobilo strašne stavy ako nespavost, nevolnosti, hnacky. Bojím sa ze to tomu malému uskodilo. Hlavne to bol strašný stres. Dá sa nejak zistiť ci mu to uskodilo?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, čo sa týka psychiatrickej liečby, krátkodobé užívanie by na zárodok vplyv mať nemalo. Odporúčam absolvovať všetky tri špeciálne ultrazvuky, teda PTS v 11.-14. týždni, morfologický USG v 20.-22. týždni a fetálny screening v 28.- 32. týždni tehotenstva. Rovnako odporúčam navštíviť Vášho psychiatra a informovať ho o vysadení liečby.

Podobné otázky

  • Ako to teda je

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor.
    Už nejaký čas sa s partnerom snažíme o bábo. Začala som si konečne sledovať ovuláciu avšak počas dňa D, sa nám ani jeden mesiac nepodarilo počatie. Tento cyklus som vedela, že 31.5 budem ovulovať, tak sme "TO" skúsili 28, 30, 31 a tiež 1.6. Dnes je síce veľmi krátka doba, ale teoreticky, ak by som konečne zostala tehotná, kedy si môžem sokojne urobiť test? Menštruáciu by som mala dostať 15.6 ak teda nie som tehotná. Zaujíma ma, či mám počkať až do 15. alebo môžem aj skôr skúsiť. Poprípade ak by sa mali dostaviť prvé príznaky, kedy by som mohla začať niečo pociťovať. Včera aj dnes ma napriklad pichá v oblasti vaječníkov ako keby mám deň pred menštruáciou a som presvedčená, že som nikde ani neprechladla. Je to až smiešne ako sa mi krčí mysel. Celú pubertu som si davala pozor na všetko, lebo som si myslela, že trošku dačo "újde" a budem v tom, dnes mam 28 a vidím, že to vôbec také jednoduché nie je. Vopred Vám ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, najprv chcem vyjadriť jednoznačný súhlas a podporu v obozretnosti v mladom pubertálnom veku, je to väčšinou tak, že ak človek neplánuje, podarí sa, a ak plánuje, neide to a neide to... Tehotenský test nemá zmysel realizovať skôr ako 14 dní meškajúcej menštruácie. Čo sa týka snaženia, vhodné je mať nechránený pohlavný styk nie len v čase očakávanej ovulácie, ale prakticky celý mesiac, teda aspoň 2-3 krát týždenne. Odsledujte si to. V prípade 14 dní meškajúcej menštruácie si realizujte tehotenský test. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehot

    , Autor:

    Mohla by byt priatelka tehotna ak som si pred sexom utrel kvapku lasky a bol som na malej ? A roztrhol sa mi kondom ale hned som v sekund...penis vytiahol ?
    Priatelka sa 15 minut po sexe bola okúpať a tam dola sa vyumyvala ? Mohla by byť teh? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, vzhľadom k okolnostiam si myslím, že tehotenstvo je veľmi málo pravdepodobné.

  • Escapelle

    , Autor:

    Dobrý deň ak som mal s priateľkou nechránený pohlavný styk a nieco uslo ale zobrala si tabletku do 12hod moze byt tehotna??

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, existuje možnosť tehotenstva aj pri správnom a včasnom užití tabletky emergentnej antikoncepcie, ale pravdepodobnosť je veľmi malá.

  • Teh...

    , Autor:

    Dobry den chcem sa opýtať ,že či može byt priateľka tehotná ,ak na čas dostala menštruáciu a mala ju taku ako doteraz rovnako silnú a od styku prešiel skoro mesiac a neciti žiadne zmeny ,mohla by byť v tom ?nespravil som sa do nej Ďakujm aka je šanca ze je v tom ak neciti zmeny ani jej neni zle nic a prišla jej menš.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste aj mali nechránený pohlavný styk, od ktorého už uplynul mesiac a priateľka mala už medzitým aj regulérnu menštruáciu, nemyslím si, že je tehotná. Ak chcete pre vnútorný pokoj niečo urobiť, nech si priateľka realizuje tehotenský test, ale nemyslím si, že je to potrebné.

  • Kojim a negatívny test

    , Autor:

    Dobry den. Od pôrodu mi prešlo 15 týždňov. Menštruáciu som ešte nedostala a kojím, ale už len občas. Beriem antikoncepciu dessiret. Občas mám pichanie v podbrušku a občasné bolenie krížov a trocha bieleho výtoku na nohavičkách. Robila som si tehu test ale vyšiel negatívny. Robila som si tri dni po sebe a 6 týždňov po sexe, ktorý bol chránený kondómom a nie tabletkami. Je možné, že mám testovať ešte neskôr alebo tehotenstvo je vylúčené?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak boli rôzne tehotenské testy negatívne, aj 6. týždňov po pohlavnom styku, aj na základe Vášho opisu, nemyslím si, že ste tehotná. Pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva však musíte navštíviť Vášho obvodného gynekológa.