Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
10,455 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • FL

    , Autor:

    Dobrý deň,
    som 29+1tt
    dnes mi bol robený ultrazvuk, vsetky merania boli dobre akurat mi doktorka vravela že ma malu stehennu kost 49,7 a zodpovedá 26+5tt
    chcem sa spýtať ci je to nejaký vazny problem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nie, nie je to žiadny vážny problém. Nejedná sa o zaostávanie v raste. Nemusíte sa obávať.

Podobné otázky

  • Prietoky

    , Autor:

    Dobrý deň. V 31tt+5 mi moja dr, povedala že dieťa je v poriadku váži cez cca 1600g a ma cez 40cm povedala mi ale že moje prietoky sú zlé odporúčala mi chodiť na vzduch a nič viac nepovedala. Možete mi povedať či sú veľmi zlé a čo robiť aby sa to zlepšilo? ďakujem
    Merania:
    F 4pnp uterus veľk.
    grav.m.l.VIII normoton.hrdlo zachovalé 2,5cm,mediosakrálne uložené uzavreté,vody stoja na V nalieha hlav. plodu,pošva bez patolog.flóru.
    Mop II
    OPP 142/min
    PPHL post I
    biometria v norme
    PF typ II
    normohydramnion
    RI 0,74-0,82 S/D 3,8
    Mám problémy s tlakom a mám aj tehotenskú cukrovku.



    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nepoznám žiadne bližšie informácie ani všetky výsledky vyšetrení, hodnoty RI sú u Vás na hornej hranici normy až patologické. Nepoznám hodnotu PI, ani ostatné parametre či okolnosti, preto sa neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam však určite kontrolu prietokov, pravidelné meranie tlaku krvi, ako aj dodržiavanie diéty a sledovanie hladín glykémie. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Probiotika

    , Autor:

    Dobry den,

    Ake cipky by ste odporucili v tretom trimestri na obnovu posvovej flory? Uzivam iba biopron 9 premium, ale chcela by som nieco aj vaginalne.. Skusala som lactofeel gel, lebo mi to odporucili v lekarni, ale BRUTALNE ma od neho stipalo. Takze mi nevelmi vyhovuje...

    Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, na trhu je obrovské množstvo voľnopredajných preparátov vaginálnych probiotík. Každej žene vyhovuje iný preparát. Najlepšie Vám poradia v lekárni, kde majú lepší prehľad o aktuálnej ponuke vaginálnych probiotík, ako aj o ich prípadných vedľajších účinkoch, s ktorými sa ženy podelia.

  • Fluco sandoz

    , Autor:

    Dobrý večer, som v 36 TT a gynekológ mi predpísal liek fluco sandoz z dôvodu vaginálnej mykozy. Povedal, že to mám užívať vaginálne, ale v pribalovom letáku je uvedené, že kapsulu treba prehltnúť a zapiť dostatkom vody. Akým spôsobom to mám teraz užívať?? Zároveň ma zaujíma, či môžem za daných okolností začať cvičiť s aniballom.
    Ďakujem vopred za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, spomínaný preparát sa má oficiálne užívať perorálne, prehltnutím. V tehotenstve je jeho užitie perorálne kontraindikované. Použitie vaginálnou cestou je off label, teda nie sú realizované štúdie vaginálneho použitia. Pri akejkoľvek vaginálnej liečbe je cvičenie s Aniballom kontraindikované. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte alebo kontaktujte Vášho obvodného gynekológa.

  • Prietoky v 31tt4d

    , Autor:

    Dobrý deň,
    Dnes som mala meranie a vysli mi nasledovne hodnoty
    BPD 73,4MM
    HC 296.3MM
    AC 241.0MM
    FL 55.9MM
    PS 44.72CM
    PI. 1.08
    ED 13.48CM
    RI 0.70
    Vaha 1354g
    GA 31W4D AUA30W

    Plod sa vyvyja o tyzden oneskorene a prietoky mam hraničné. Tyzden mam uzivat anopirin a po tyzdni mam prist na kontrolu. Moze sa za tyzden zmenit cinnost prietokov natolko ze nebudem poslana do rizikovej poradne?

    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, prietoky máte v poriadku. O zaostávanie sa tak isto nejedná. Pri liečbe Anopyrinom, ktorý slúži na riedenie krvi, zvykne dôjsť k zníženiu odporu toku krvi pupočníkom a úprave prietokov.

  • Biometria

    , Autor:

    Dobry den dnes mi robil sono meral babatko a zada sa mi stehenna kost nesumerna dost s hlavickou doktor nato nic nepovedal ale ked tak pozeram v poriadku to celkom nieje ci nemam sa obavat?
    BPD:50MM(21+3)
    HC:188MM(21+1)
    AC:164MM(21+3)
    FL:29MM(19+2)
    Som 20+3 hmotnost plodu 363g viem ze su odchylky normalne ale neviem ci medzi tyzdnami je toto ok kedze medzi BPD a FL je celkom velky rozdiel ci sa odchylky rataju od tyzdna tehotenstva alebo medzi sebou
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, odchýlka je u Vás do týždňa od datácie tehotenstva, je to v poriadku. Nemusíte sa obávať. Pri nejasnostiach sa nebojte pýtať vyšetrujúceho lekára.